Окупанти заочно засудили до 19 років в'язниці відомого кримськотатарського активіста
Окупанти заочно засудили до 19 років в'язниці відомого кримськотатарського активіста

Окупанти заочно засудили до 19 років в'язниці відомого кримськотатарського активіста

Іслямов отримав "вирок" / УНІАН

Підконтрольний Кремлю "Верховний суд Криму" заочно засудив до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму гендиректора телеканалу ATR і віце-президента Всесвітнього конгресу кримських татар Ленура Іслямова.

Про це йдеться в рішенні суду, передає ТАСС.

Іслямова російський суд звинуватив "в організації диверсії, створенні незаконного збройного формування і закликах до порушення цілісності РФ".

"Остаточно призначити Іслямову Ленуру Едемовичу покарання шляхом часткового поглинення, визначивши до відбуття покарання у вигляді 19 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з виступом в засобах масової інформації, і обмеженням свободи терміном на 1 рік. Місцем відбування покарання Іслямова визначити колонію суворого режиму", - сказав суддя, оголошуючи вирок.

Справа проти Іслямова: що відомо

  • Адвокат Іслямова Микола Полозов неодноразово заявляв, що переслідування його підзахисного є суто політично мотивованим.
  • За версією слідства, Іслямов створив у селищі Чонгар Херсонської області і очолив озброєний загін чисельністю не менше 150 осіб.
  • Загін, за версією звинувачення, був створений для блокади Криму з боку материкової частини України і збройної боротьби, для "відторгнення Республіки Крим зі складу РФ". Він не входить в структуру Міноборони і МВС України, тобто не є законним - вважає обвинувачення.
  • Іслямова також звинувачують у тому, що в листопаді 2015 року він разом з бійцями загону підірвав лінії електропередач біля селища Чаплинка Херсонської області. Слідство кваліфікувало це, як диверсію - електроенергія перестала надходити на півострів.
  • Сторона захисту вказала в дебатах на недоведеність звинувачення ні в здійсненні диверсії, ні в створенні батальйону, ні в публічних закликах.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Тамара Отовська

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader