Поранення українських бійців на Донбасі: в штабі ООС розповіли, де бойовики відкривали вогонь
Поранення українських бійців на Донбасі: в штабі ООС розповіли, де бойовики відкривали вогонь

Поранення українських бійців на Донбасі: в штабі ООС розповіли, де бойовики відкривали вогонь

Від початку поточної доби, 12 грудня, на Донбасі на ділянках відповідальності українських підрозділів зафіксовано три порушення домовленостей, що набули чинності 27 липня 2020 року, відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи, з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Внаслідок пострілів бойовиків двоє українських військовослужбовців отримали легкі поранення. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

Так, російські найманці відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів по позиціях українських бійців поблизу населених пунктів Луганське та Водяне. Також обстріляли позиції ООС зі стрілецької зброї в районі населеного пункту Золоте-4.

Воїнам, які отримали поранення, оперативно надано першу медичну допомогу. Їх евакуйовано до лікувального закладу. Стан здоров’я військовослужбовців задовільний.

"На такі зухвалі дії противника підрозділи Об’єднаних сил відкрили вогонь у відповідь. Про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК", - йдеться в повідомленні.

В штабі запевняють, що ситуація в районі проведення ООС залишається контрольованою.

"Об'єднані сили продовжують непохитно виконувати бойові завдання щодо захисту українського народу і повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції. Українські захисники, сумлінно виконуючи завдання за призначенням, дотримуються режиму припинення вогню", - резюмували в штабі ООС.

Нагадаємо, що минулої доби, 11 грудня, задокументовано три порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Зокрема, декілька пострілів з автоматичного станкового гранатомета помічено біля Мар'їнки. А по українських позиціях неподалік населених пунктів Водяне та Зайцеве бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Відео Попередження розвідки: група російських снайперів заїхала на позиції українських військових

Про це українських військових попередила розвідка. Є інформація, що ці снайпери наразі перебувають на різних ділянках фронту. І дехто з них вже "працює". Ба більше, від снайперського вогню вже є поранений. Щоправда, штаб ООС такі дані не подає. Мар'яна Бухан продовжить.    

Попередження розвідки: група російських снайперів заїхала на позиції українських військових
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader