У Запоріжжі новообрані депутати побилися під час голосування за голову облради
У Запоріжжі новообрані депутати побилися під час голосування за голову облради

У Запоріжжі новообрані депутати побилися під час голосування за голову облради

У Запоріжжі новообрані депутати облради напередодні вперше зібралася і засідали аж до другої ночі. "Слуги народу" висунули чинного голову облдержадміністрації Віталія Боговіна на посаду голови обласної ради. Підтримати цю кандидатуру планували фракції "Слуга народу", "Опозиційний блок" та "Батьківщина", мали дати щонайменше 43 голоси.

"Європейська Солідарність" та ще кілька фракцій у голосуванні участі не брали. І заявили, що воно відбувається з порушеннями.

Провладні депутати замість галочки чи хрестика у клітинці в бюлетені ставили номери. Кожному привласнили свій – від 1 до 43. У такий спосіб пропрезидентська фракція контролювала, хто з її союзників дотримається обіцянки.

Попри контроль голова ОДА набрав усього 40 голосів і вибори програв. Від такого голосування Віталій Боговін відхрестився – мовляв, то якась провокація опозиції.

"Можна придумати все, що завгодно, бігати з пачкою бумаг по всіх коридорах і кричати, що то бюлетені. Бюлетені – це ті, які в кімнаті для таємного голосування", – каже Віталій Боговін, голова Запорізької ОДА.

"Ну, тобто це взагалі як мінімум, неповага до самого виборця, який обрав цих депутатів, які, дуже толерантно скажу, не як якісь там особистості, а як стадо, ставлять якісь там свої номери пронумеровані. Насправді, це дуже соромно і дуже ганебно", – говорить Ігор Артюшенко, лідер фракції "ЄС" у обласній раді.

Нагадаємо, напередодні депутати Волинської обласної ради проголосували за висловлення недовіри голові Волинської ОДА Юрію Погуляйку, а той відповів, що "не хоче бачити морди депутатів".

 

Источник материала
Поделиться сюжетом