19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ляшко звинуватив нинішню владу у розкраданні землі
Ляшко звинуватив нинішню владу у розкраданні землі

Ляшко звинуватив нинішню владу у розкраданні землі

Український політик, екснародний депутат України, журналіст, телеведучий та лідер Радикальної партії Олег Ляшко назвав нинішню владу красномовною та корумпованою, адже вони звинувачують своїх попередників у розкраданні, а самі одержують хабарі за «деребан» української землі.Про це він повідомив в ефірі ток-шоу на телеканалі ZIK.

За оприлюдненими даними НАБУ, стало відомо, що 8 грудня 2020 року було затримано «на гарячому» осіб, які надали хабар в розмірі 52 тис. дол. США голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Дана сума була направлена на незаконне виділення земельних ділянок підставним особам. За словами Олега Ляшка, голова Держгеокадкстру Роман Лещенко, за місяць до цього критикував попередників, а тепер сам втрапив у халепу.

«Сьогодні геокадастри продають найдорожче, це наше майбутнє – землю. Ми ж всі прекрасно чули, коли місяць чи два назад, голова Держгеокадастру Лещенко виступав і говорив, як попередники вкрали 5 млн гектар землі. А сьогодні затримали посередників, що несли йому 170 тис.дол. США», - розповів Олег Ляшко.

Долучайтесь до нас в Telegram

За його словами, він добре ознайомився з інформацією, яку надає НАБУ і там було вказано, що першу частину хабаря голова Держгеокадастру отримав, ще в листопаді місяці, одразу після його полум'яного виступу та гучних обвинувачень.

«Він клеймить попередників, але я підозрюю, що ці 5 млн гектарів землі вони самі і скрили для того, щоб далі дерибанити цю землю. Тому що Держгеокадастр зараз проводить інвентаризацію земель, оскільки відповідно до указу президента, землі державного кадастру переходять до розпоряджень громад», - наголосив ексдепутат.

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Він вважає, що можливий зовсім інший сценарій і ці «попєрєдніки» зовсім і не причому, а нинішні представники влади беруть хабарі у 200 тис. дол. для того, щоб ховати державну землю та не враховувати її під час інвентаризації.

«Такі хабарники сидять в кожному кабінеті, все завдяки нинішній владі. І оці корупціонери хочуть забрати в нас найголовніше, нашу землю. Тому ми, як Радикальна партія зробимо все, щоб скасувати «Закон про продаж землі»», - обурився Ляшко.

Також він вважає, що КС, який відновив свою роботу, невідкладно розгляне відповідні рішення щодо заборони продажу землі і визнає закон недійсним, адже якщо ми зараз втратимо цю можливість, то земля почне продаватися вже з липня 2021 року.

Варто зазначити, що портал новин MY.UA також повідомляв, що за словами Ляшко, мільйони українців втратили роботу через нездатність влади в умовах пандемії проводити національно-орієнтовану політику.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны