20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українці на вухах: Генштаб знищив докази анексії Криму
Українці на вухах: Генштаб знищив докази анексії Криму

Українці на вухах: Генштаб знищив докази анексії Криму

Чому у Міноборони знищили документи про анексію Кримського півострова та яких документів державного значення тепер немає? 

В програмі «Крим. реалії» розглянули питання про те, що Генштаб ЗСУ знищив записи військових, що велися на початку незаконної окупації Криму у 2014 році. Такий наказ дали в Міністерстві оборони.

Читайте нас в Telegram та Viber!

І це не дивлячись на те, що, на думку колишнього уповноваженого України у міжнародному суді ООН Володимира Василенко, у всіх міжнародних судах проти Росії ці документи могли б стати доказами.

Що було в цих документах та чому їх знищили? У сумнозвісному березні  2014 року кримчани фільмували цілі ескадрильї російських гелікоптерів над півостровом. Однак в Міноборони та Генштабі України відсутня інформація, коли саме РФ вперше порушила повітряний простір над півостровом в 2014 році, бо документи з свідченнями про це були знищені в 2017 році.

Також відсутні документи, в яких би йшлося, чи наказували збивати ці російські гелікоптери та літаки. Ці документи були знищені в 2016 році.

Про знищення цих важливих документів, що доводили окупацію Росією Криму вперше заявив генерал-полковник Володимир Замана. Його адвокати звернулись до Міноборони та Генштабу з запитом про стан армії у 2013-2014 роках.

До 2014 Замана впродовж 2 років був начальником Генштабу ЗСУ, а з червня 2020 року. Генпрокуратура оголосила йому про підозру у підриві обороноздатності країни та державній зраді.

Крім перелічених вище документів,також були знищені Книги обліку цілком таємних та робочих зошитів том 2 та том 3 (з 2010 по 2015 роки) та Журнали бойового чергування.

З якої і з якими мотивами було прийнято рішення позбутися цих важливих документів – це питання. Зрозуміло лише одне:знищення цієї документної бази є нічим іншим, як злочином перед Україною.

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв, що Кравчук заметушився через підготовку нових кроків по Донбасу. Деталі - в матеріалі. 

А ще ми писали, що в ООН підготували серйозний удар по РФ.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны