19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Димова завіса гучного затримання співробітників Держгеокадастру
Димова завіса гучного затримання співробітників Держгеокадастру

Димова завіса гучного затримання співробітників Держгеокадастру

Олексій Ковальов, якого НАБУ затримало за хабар голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру – радник чинного голови Держгеокадастру Романа Лещенка.

Йдеться про масштабне викриття корупції у Держгеокадастрі, про яку минулого тижня відзвітувало НАБУ і сам Роман Лещенко.

Повідомляється, що Роману Лещенку пропонували хабар за «роздерибарення державних земель».

За інформацією НАБУ, неправомірної вигоди призначалася за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам.

На матеріалами НАБУ, серед затриманих – в.

начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру та особа-посередник у передачі неправомірної вигоди.

Пізніше в ЗМІ з‘явилась інформації про «особу-посередника» – їм виявився, начебто, екс-радник екс-голови Держгеокадастру Максима Мартинюка – Олексій Ковальов.

Примітно, що в ЗМІ тенденційно (ймовірно проплачено) розповсюдили новину, що затримано екс-радника саме Максима Мартинюка.

✅ І тут найцікавіше! За даними Департаменту кадрової політики та персоналу Держгеокадастру, в екс-голови відомства Максима Мартинюка не було радника Олексія Ковальова.

UA цей факт повідомив Сергій Ковганич, який працював директором Департаменту кадрової політики та персоналу Держгеокадастру з 2015 по 2020 роки.

«Всі призначення в центральному апараті Держгеокадастру оформлюються наказами голови і з 2015 по 2020 роки проходили через мене.

За весь час, поки я очолював Департамент кадрової політики та персоналу, у голови Держгеокадастру не було жодних радників, навіть на громадських засадах.

Відповідно, і названий вами Олексій Ковальов не був радником жодного голови Держгеокадастру з 2015 по 2020 роки»,- коментує він.

За нашими джерелами Олексій Ковальов виконував функції “радника – консультанта” саме голови Держгеокадастру Романа Лещенка, якого він успішно здав НАБУ під час другого корупційного траншу.

Чому не здав під час першого – питання відкрите! Можливо, хотів поповнити держбюджет конфіскованими $52 тис.

Хоча якби почекав інших траншів – держскарбниця поповнилась би і на $170 тис, бо Лещенко наголошує, що загальна сума неправомірної вигоди становила саме стільки.

Як повідомляється в телеграмм-каналі Шептун, Олексій Ковальов є не просто «радником», а «правою рукою» Романа Лещенко.

«…Саме той Ковальов, фірми якого проводять інвентаризацію земель в областях… В оперативних записах дуже багато цікавих розмов щодо вирішення питання з Ромою.

Питання було по Хмельницькій області.

В матеріалах діла вказано що сума була 29 000$ для передачі «високій посадовій особі».

Давайте будемо відверті – брав не для себе, а для нашого героя боротьби з дєрєбаном.

За нашою інфою – Рома використав його, а потім сам і злив» , – повідомляє телеграмм-канал Земельний партизан.

Також фірми Олексія Ковальова займаються інвентаризацією землі в регіонах України.

За словами самого Лещенка під час прес-конференції «радник», запропонував йому вирішити питання прискорення інвентаризації фірмами, які виграли тендери на проведення інвентаризації в регіонах.

За словами Лещенка, ця людина повідомила, що контролює весь процес і може допомогти у відповідній роботі … «Приватні компанії, які виграли тендери, публічно зобов’язалися виконати це, але не виконували.

При цьому обсяг інвентаризації був нікчемно малий.

Мене як голову Держгеокадастру поставили перед фактом, що невиконання плану інвентаризації матиме негативні наслідки персонально для мене», – заявив він.

Тобто, чинний голова Держгоекадастру публічно повідомляє, що не може повність самостійно, (незалежно від «корумпованих радників»), контролювати процес інвентаризації земель в Україні та зобов’язати виконання компаній, які виграли тендери, своїх обов’язків.

Чи така інвентаризація землі потрібна українцям? Хто ж такий Олексій Ковальов та до яких одіозних осіб має відношення? Як повідомляє Земельний партизан, Олексій Ковальов має не тільки бізнес інтереси, пов’язані з Держгеокадастром, а і відношення до братів Горових.

Відзначимо, що брати Горові ще з часів Януковича були “смотрящими” за діяльністю Держгеокадастра і Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Зі зміною влади вони також залишилися тіньовими керівниками цієї галузі.

Чи насправді співпрацював Роман Лещенко з НАБУ? Цікавий момент: 9 грудня 2020 року при викритті «посадовця Держгеокадастру на гарячому», НАБУ в прес-релізі не повідомило про співпрацю з Романом Лещенко та отриману від нього заяву щодо факту хабаря у вересні.

Дана інформація з’являється, але вже наступного дня в прес-релізі НАБУ про повідомлення підозру двом особам.

«…За найвірогіднішою версією, Лещенку оформили заднім числом статус «агента», нібито хабара він брав уже в статусі «співпрацює».

Той не тільки здав своїх колег і навів на схеми з землею в НААН, а й повернув частину грошей потрібним людям.

А щоб перевести стрілки, придумав месседж про те, що це він сам покликав НАБУ і працював під прикриттям над цією операцією півроку, а спійманий на хабарі “посередник” – це не його “права рука”, а радник екс-голови Держгеокадастру і екс-міністра АПК Максима Мартинюка»,- йдеться у повідомлені в телеграмм каналі Шептун.

Головне в розслідуванні не вийти на самих себе, а один радник і недотримані $52 тис, щоб не псувати репутацію кримінальною справою, не так вже й дорого!.

Источник материала
Поделиться сюжетом