28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Місія нездійсненна: нові ціни позбавлять українців шансу на придбання житла
Місія нездійсненна: нові ціни позбавлять українців шансу на придбання житла

Місія нездійсненна: нові ціни позбавлять українців шансу на придбання житла

Незабаром компанії-забудовники в Україні значно збільшать свої витрати, а це, в свою чергу, призведе до зростання цін на нерухомість.

Середній показник збільшення таких витрат вже в 2021 році складе 20%. При цьому за період з 2021 по 2024 рік для створення якісних проектів знадобиться збільшення витрат забудовників на 30-35%.

Такий невтішний прогноз дав менеджер проекту компанії «КПС Груп» Сергій Овчинников.

Так, експерт галузі переконаний, що основною причиною збільшення собівартості будівництва стане підвищена увага компаній-забудовників до забезпечення комфортних умов для життя, а також до якісно облаштованого внутрішнього простору ЖК. Крім того, забудовники націлені на будівництво великих підземних і наземних парковок.

Читайте нас в Telegram та Viber!

Також формування собівартості буде здійснюватися під впливом поетапної переорієнтації компаній-забудовників на використання енергозберігаючих технологій в майбутніх проектах.

Овчінноков зазначив, що іноді в країнах Євросоюзу ціни на «енергозберігаючі» об'єкти і на ті з них, що будуються з використанням старих технологій, можуть розходитися на 1500 євро / кв.м.

Однак, як стверджує експерт, в зв'язку з дорогими комунальними послугами, популярність енергозберігаючого житла зростає. Компанії-забудовники України роблять тільки перші кроки в цьому напрямку. Однак, на думку Овчиннікова, енергозбереження займе гідне місце серед якісних характеристик житлових комплексів.

Ринок України, на переконання експерта, зараз активно поділяється в залежності від якісних характеристик об'єктів, які будуються. Такий стан речей обумовлено посиленням конкуренції в зв'язку з обмеженим попитом.

Відзначимо, раніше новинний портал MY.UA повідомляв про те, що Томенко не витримав відвертої брехні і розкрив всю правду про «Велике будівництво».

А також ми писали про те, що скільки скоро нам доведеться заплатити за звичні продукти.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом