20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сама напросилася: скандальну Штепу «попросили» з партії і пригрозили дечим серйознішим
Сама напросилася: скандальну Штепу «попросили» з партії і пригрозили дечим серйознішим

Сама напросилася: скандальну Штепу «попросили» з партії і пригрозили дечим серйознішим

Скандально відома Неля Штепа виключена з «Партії миру і розвитку».

Як відомо, раніше Штепу обрали депутатом Слов'янської міськради саме від цієї політичної сили.

Про рішення виключити чиновницю повідомила головуюча партії в Донецькій області Ірина Вільхова, яка також анонсувала наступне відсторонення Штепи з посади депутата Слов'янської міської ради. Таке відсторонення заплановано через рік.

Рішення виключити Штепу викликано конфліктною ситуацією, яка сталася в період між 1-шим і 2-гим туром виборів градоначальника міста Слов'янськ.

Тоді Неля Штепа висловила підтримку кандидату на пост міського голови Павлу Придворову від «ОПЗЖ». І це при тому, що «Партія миру і розвитку» наполягала на кандидатурі від «Оппоблока» Вадима Ляха, якого в підсумку і переобрали на другий термін. Така розбіжність у поглядах і привела до того, що політсила вирішила виключити Нелю Штепу зі списку своїх представників.

Також варто відзначити, що «Партія миру і розвитку» підписала меморандум з «Оппоблоком», що передбачає їх співпрацю.

Нагадаємо, що Неля Штепа була мером Слов'янська в період з 2010 по 2014 роки. У липні 2014 року вона була затримана в зв'язку з обвинуваченням у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також в створенні терористичного угрупування.

Читайте нас в Telegram та Viber!

Перше відповідне судове засідання відбулося у вересні 2014 року в Харкові, а в жовтні цього ж року Штепа отримала кінцеве звинувачення. Майже 3 роки екс-градоначальник провела в слідчому ізоляторі, а восени 2017 року її відпустили під домашній арешт. До сих пір Нелі Штепі не винесли вирок.

Цікаво, що 20 січня 2020 роки їй виплатили 3,6 тис. євро компенсації від України відповідно до рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) за нібито порушення права на свободу.

На початку листопада Штепа стала депутатом міськради Слов'янська.

Також раніше MY.UA повідомляв про те, що недавно Яценюк розповів новину про розслідування військових злочинів РФ проти України.

А ще ми писали про те, як Генштаб знищив докази анексії Криму.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны