Шукав жертв у Twitter і влаштував "будинок жахів": японського серійного вбивцю засудили до смертної кари
Шукав жертв у Twitter і влаштував "будинок жахів": японського серійного вбивцю засудили до смертної кари

Шукав жертв у Twitter і влаштував "будинок жахів": японського серійного вбивцю засудили до смертної кари

Японський серійний вбивця, який через Twitter шукав собі жертв, отримав смертну кару. Його будинок у місті Зама біля Токіо японські ЗМІ охрестили як "будинок жахів".

Про це пише The Straits Times.

Такахіро Ширайші використовував Twitter, щоб заманювати самогубців до свого будинку. Там він накачував їх наркотиками, грабував, ґвалтував та вбивав. А потім розчленовував їхні тіла.

Поліція виявила дев'ять людських голів та 240 кісток, які зберігались у холодильних коробках у його крихітній квартирі на Хелловін у 2017 році. Дев'ять вбивств відбулися протягом трьох місяців від серпня до жовтня 2017 року.

Вісім жертв - жінки у віці від 15 до 26 років. Єдиним чоловіком був знайомий однієї з зниклих жінок. Його вбили, коли він наблизився до розкриття злочинів Такахіро Ширайші.

30-річний обвинувачений визнав свою провину за всіма звинуваченнями. Його захисники стверджували, що злочини були "консенсуальними" і повинні становити меншу кількість звинувачень, бо вбивства були за згодою.

серійний вбивця токіо
AFP

"Жодна з жертв не погодилася на вбивство. Підсудний був визнаний повністю відповідальним. Усі вбивства були добре сплановані, і спосіб дії робить це одне з найбільш жорстоких вбивств за всю історію злочинів. Це викликало масовий шок і тривогу в суспільстві, де використання соціальних медіа є звичним явищем", - заявив сьогодні головуючий суддя Наокуні Яно, засуджуючи Ширайші до смертної кари.

Під час судового розгляду обвинувачений вибачився перед деякими сім'ями. "Мені шкода, що я вбив деяких жертв, з якими я проводив багато часу, і хотів би вибачитися перед цими сім'ями. Але, щодо інших, я насправді не відчуваю глибокого жалю. У будь-якому випадку, мені шкода лише тому, що я зазнав невдачі, коли мене спіймали. Якщо мене не заарештують, я ні про що не шкодуватиму", - сказав Ширайші.

У 2017 році, залишившись без роботи, він почав шукати жінок-самогубців за допомогою двох акаунтів у Twitter. На одному з них він позував як гуру самогубства, який вміє допомагати людям закінчити з життям. На іншому - як занедбаний чоловік, який хотів знайти компанію, щоб укласти пакти про самогубство.

Обвинувачений зустрічав жертв і пропонував завітати до нього у гості. Щоб вони не відступили в останню хвилину, він поїв їх алкоголем, транквілізаторами та снодійними. Після цього він нападав і ґвалтував.

Свою першу жертву, 21-річну жінку, він вбив після того, як вона попросила повернення позики. Його подальші жертви, за його словами, були вбиті, оскільки він побоювався, що вони повідомлять про його сексуальне насильство.

"Немає сумнівів, що я різав тіла у своїй ванній з наміром знищити докази. Я утилізував їх плоть і внутрішні органи, як сміття, але зберігав їхні кістки, боячись, що мене схоплять", - сказав він одного разу поліцейським слідчим.

Про Ширайші вдалося дізнатися лише тоді, коли брат дев'ятої та останньої жертви зламав її акаунт у Twitter і розкрив тривожні повідомлення.

У заключному слові прокурори заявили, що злочини Ширайші "заслуговують смерті", додавши, що за такий короткий проміжок часу, протягом двох місяців, він вбив дев'ять людей.

Сторона обвинувачення додала, що неможливо зробити висновок про те, що жертви дали згоду на вбивство, враховуючи їхній опір задушенню, а також заяви, що вказують на їхню волю до життя, зроблені їхніми родичами до зустрічі з Ширайші.

Адвокати стверджували, що підзахисний на той час міг бути психічно нестабільним або в стані слабкої дієздатності, хоча прокурори не погодились з цією оцінкою. Після психіатричних тестів Ширайші виявився психічно здоровим.

"Я вбив їх з фінансових причин і для задоволення своїх сексуальних бажань. Згоди не було", - сказав він сам.

Нагадаємо, в США розгадали шифр серійного вбивці Зодіака. Він відправив свою записку 51 рік тому в газету San Francisco Chronicle, але лише зараз дешифрувальникам вдалося її прочитати. Утім, це не наблизило спецслужби до розгадки, ким же був вбивця. 

Автор:
Юлія Хімерик
Источник материала
loader
loader