У Кіровоградській області гірники уранових шахт перекрили одразу три траси
У Кіровоградській області гірники уранових шахт перекрили одразу три траси

У Кіровоградській області гірники уранових шахт перекрили одразу три траси

У Кіровоградській області гірники «СхідГЗК» перекрили три дороги національного значення, у знак протесту через призупинення роботи уранових шахт і невиплати зарплат.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"На Кіровоградщині розпочалась акція протесту трудових колективів шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської», що видобувають уранову руду, Жовтоводської площадки. Станом на 9.45 перекриті для руху автотранспорту траси: Кропивницький-Київ, Кропивницький-Миколаїв, Кропивницький-Кривий Ріг", - поінформував Волинець.

За його словами, протестувальники мають дві вимоги: погасити 143 млн грн зарплатної заборгованості і забезпечити сталу роботу структурних підрозділів шахт «СхідГЗК», де працюють майже 5000 працівників.

‼️ На Кіровоградщині розпочалась акція протесту трудових колективів шахт «Смолінської», «Новокостянтинівської» та «Інгульської», що видобувають уранову руду, Жовтоводської площадки. Станом на 9.45 перекриті для руху автотранспорту траси: ⛔️Кропивницький-Київ, ⛔️Кропивницький-Миколаїв, ⛔️Кропивницький-Кривий Ріг. Протестувальники звертаються до влади з двома вимогами: ‼️погасити 143 млн грн зарплатної заборгованості; ‼️забезпечити сталу роботу структурних підрозділів, шахт «СхідГЗК». Підприємство зі штатом майже 5000 працівників до 21 грудня переведене в режим простою. Люди вимагають від можновладців зупинити процес знищення добувної промисловості України! На тлі обіцянок влади створити мільйон робочих місць, ліквідація тих робочих місць, що існують, виглядає ще більш цинічно.

Опубліковано Михайло Волинець Середа, 16 грудня 2020 р.

Нагадаємо, що 7 грудня на Кіровоградщині вивели у простій шахти Смолінська, Інгульська і Новокостянтинівська до 21 грудня. У профспілці заявили, що призупинення роботи шахт призведе до банкрутства підприємства на початку 2021 року, а також до екологічної катастрофи в регіоні.

Автор:
Надія Роман
Источник материала
loader
loader