"Побачення" з "Мона Лізою": Лувр продав можливість побачити картину без захисного скла
"Побачення" з "Мона Лізою": Лувр продав можливість побачити картину без захисного скла

"Побачення" з "Мона Лізою": Лувр продав можливість побачити картину без захисного скла

Французький Лувр на аукціоні продав за 80 тисяч євро можливість побачити "Мону Лізу" без захисного скла.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 17 грудня.

Раз на рік картину оглядають спеціалісти. Цього разу до них приєднається переможець торгів. Незвичний аукціон влаштували через фінансову кризу, яка спіткала музей на тлі пандемії.

Окрім "побачення" з Моною ЛІзою на торги виставляли персональну екскурсію з директором музею. Її придбали за 38 тисяч євро і стільки ж заплатили за можливість погуляти порожнім Лувром уночі.

До слова, картину постійно зберігають під куленепробивним склом після того, як у 1956 році відвідувач хлюпнув на витвір мистецтва сірчаною кислотою. Того самого року інший відвідувач кинув у Джоконду камінь, пошкодивши фарбу. Відтоді нікому не вдавалося побачити картину без захисту, окрім працівників музею та фахівців, які періодично її оглядають.

Відео Можливість побачити "Мону Лізу" без захисного скла продали за 80 тисяч євро

Лувр на аукціоні продав за 80 тисяч євро можливість побачити "Мону Лізу" без захисного скла. Раз на рік картину оглядають спеціалісти – цього разу до них приєднається переможець торгів. Незвичний аукціон влаштували через фінансову кризу, яка спіткала музей на тлі пандемії. Окрім "побачення" з "Моною Лізою" на торги виставляли персональну екскурсію з директором музею – її придбали за 38 тисяч євро і стільки ж заплатили за можливість погуляти порожнім Лувром уночі. Через карантин музей цього року втратив приблизно 90 мільйонів євро.

Можливість побачити "Мону Лізу" без захисного скла продали за 80 тисяч євро
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Слід зауважити, що через карантин музей цього року втратив приблизно 90 мільйонів євро.

Як повідомлялося, у Парижі темношкірий чоловік намагався викрасти з Лувру скульптуру XVIII століття. Затриманий пояснив свої дії прагненням "повернути Африці вкрадене у неї". Скульптура, яку спробував викрасти чоловік, експонується в павільйоні, де розміщені експонати з Африки, Азії, Океанії і Америки. Пам'ятка входить до колекції музею, яка присвячений культурі зазначених регіонів. 

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader