19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Субсидії зможуть отримувати заробітчани, Міністерство пішло на поступки
Субсидії зможуть отримувати заробітчани, Міністерство пішло на поступки

Субсидії зможуть отримувати заробітчани, Міністерство пішло на поступки

В Міністерстві соціальної політики переглянули список тих, хто має право на отримання субсидій

Цього року опалювальний сезон розпочався 15 жовтня. Але не вусіх регіонах він стартував одночасно, оскільки тепло в будівлях з’являється лише тоді, коли на вулиці протягом 3 днів тримається температура менше 8 градусів по Цельсію.

Що стосується субсидій, то всім громадянам, яким вона була призначена на літній період її подовжили автоматично, без особистого звернення до управлінь на підставі тієї інформації, яка надавалася отримувачами субсидій при останньому зверненні до Управління соціальної політики.

Тому заявникам треба дуже відповідально поставитися до наданої ними раніше інформації та все перевірити, якщо є сумніви чи повідомити про зміни. Зробити це треба протягом 30 календарних днів, щоб в Управлінні зробили перерахунок призначеної житлової субсидії.

Міністерство соціальної політики повідомило, що було проведено удосконалення порядку надання пільг та субсидій на оплату ЖКП.

На засіданні Уряду вирішили, що відтепер родини, члени яких працюють за кордоном, мають право подавати документи на присвоєння субсидії.

Особи, які стали власниками житла за 12 місяців до моменту звернення, також отримали можливість користуватися житловими субсидіями. Це стосується зокрема тих, хто успадкував житло.

Люди, котрі не мають джерел доходу та звільнені від сплати державного внеску на соціальне страхування, тепер поповнили категорію о тримачів субсидій на загальних правах.

Розроблені алгоритми розширення мережі взаємодії Ощадбанку з одержувачами пільг. Тепер для вирішення цих питань можна використовувати месенджери.

Встановлено порядок повернення громадянами коштів, що нараховані помилково, у безготівковій формі.

⚡️Удосконалено порядки надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. ✅ Сьогодні на засіданні Уряду...

Опубликовано Міністерство соціальної політики України Среда, 16 декабря 2020 г.

Раді бачити Вас на наших каналах Telegram та Viber!

Особливо хвилюються через призначення субсидій пенсіонери, які часто живуть від пенсії до пенсії.

Вінничанка Ольга Гусарова розповіла, що отримала повідомлення, що їй не треба подавати повторно всі документи для отримання субсидії і приходити до офісу, але все одно вирішила все перевірити. Для пенсіонерки дуже важливо отримувати виплати, оскільки зимовий період через невелику пенсію для неї важкий.

Говорить, що їй дуже подобається просто приходити до «прозорого» офісу – тут дуже хороші спеціалісти, дуже привітні та й сама будівля сучасна та гарна, там завжди прибрано та дуже комфортно.

Інший вінничанин Анатолій Середа розповів, що ще в серпні померла дружина, їх було двоє – тепер чоловік залишився один. Одна пенсія – це небагато, тому відразу записався на прийом, щоб дізнатися чи будуть йому нараховані субсидіальні виплати від держави.

Для розгляду всіх нетипових ситуацій створена спеціальна комісія. Вона вирішує різні індивідуальні випадки та частіше стоїть на стороні людей, що звертаються за допомогою. Але якщо в домогосподарства є комунальні борги – комісія не допоможе. 

Господарства, котрі заборгували від 340 грн. – не мають права на автоматичний розрахунок. Якщо борг сплатять за 2 місяці до настання опалювального сезону, то таке право відновиться. Якщо сплатити після – субсидію можна отримати з наступного місяця після сплати боргу.

Портал MY.UA повідомляв, що за комунальні послуги доведеться платити більше. Цього разу на черзі оплата за використання холодної води.

В Раді зареєстрували законопроект, в якому пропонують надати значні пільги учасникам Майдану. Зокрема, їм значно зменшать комунальні платежі. Читайте про це детальніше на MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом