Українців почнуть штрафувати за неправильне носіння масок
Українців почнуть штрафувати за неправильне носіння масок

Українців почнуть штрафувати за неправильне носіння масок

Народні депутати Верховної Ради підтримали проект закону, який передбачає штрафи за неправильно надіті маски.

Всього свої голоси "за" цей документ віддав 241 народний обранець.

Як відомо, правильним вважається використання маски, коли вона закриває ніс і рот.

Читайте нас в Telegram та Viber!

Відповідно до законопроекту, тим, хто буде дозволяти відвідування громадської будівлі або транспорту з не одягненою належним чином захисною маскою, доведеться сплатити штраф в межах 3400 - 5100 гривень. При цьому штрафувати недобросовісних підприємців зможуть співробітники санепідемстанції, головні санлікарі та їх заступники. За відсутність або порушення у використанні масок будуть також обкладати штрафами обслуговуючий персонал.

Серед порушень можна виділити наступні:

  • пропуск осіб без захисної маски і відсутність попереджень (у вигляді словесного прохання, припинення обслуговування або виклику поліції) про те, що її потрібно одягти.
  • ігнорування факту перебування відвідувача без маски в громадському місці.
  • готовність працівників надати послуги особам, не дивлячись на відсутність або неправильне використання останніми засобів індивідуального захисту.

Зазначимо, що відповідне рішення парламент прийняв у зв'язку з численними скаргами від представників бізнес-сфери, на відсутність допомоги від влади в період карантинних обмежень. Однак, самі підприємці постраждали через прийняття зазначеного документа.

Адже, як відомо, неформальна позиція бізнесменів полягає в тому, що вони вважають за краще не отримувати ніякої допомоги, адже це загрожує візитом податкової. А такі перевірки нерідко закінчуються штрафами, за допомогою яких так звана допомога повертається в бюджет.

Нагадаємо, що раніше новинний портал MY.UA також повідомляв про те, що в Україні - новий стрибок заражених Covid-19. Дізнайтесь про свіжу статистику МОЗ.

А також ми писали про те, що українці починають повторно хворіти ковідом.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом