19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нові правила ПДР та "фантомні патрульні": на українських водіїв чекають зміни
Нові правила ПДР та "фантомні патрульні": на українських водіїв чекають зміни

Нові правила ПДР та "фантомні патрульні": на українських водіїв чекають зміни

Національна поліція України вже отримала нові автомобілі «фантоми» для фіксації правопорушень в автоматичному режимі та під час руху. Чого очікувати водіям та скільки було витрачено на нові авто розповів голова Укрінфопроєкту Кирил Хом’яков.

Придбані автомобілі будуть здійснювати контроль правил дорожнього руху, ловитимуть водіїв за перевищення швидкості під час руху. Дані авто будуть без розпізнавальних знаків та відповідної символіки, що могла б попередити порушників. Так зване маскування, звідси і назва «фантомні патрульні».

За словами глави Укрінфрапроєкту Кирила Хом'якова, перші патрульні автомобілі будуть створені на базі Skoda Kodiaq.

Skoda Kodiaq (Шкода Кодіак) - 5-дверний кросовер класу «К2». Дана модель дебютувала в рамках Паризького автосалону восени 2016 року, досить масивна.

Кросовер виглядає презентабельно

Читайте нас в Telegram та Viber!

Дана марка автомобіля дозволяє стежити за швидкістю руху в попутному і зустрічному напрямках.

Це так званий пілотний проєкт, що розпочне свою практику вже в цьому році. Зараз на базі Національної поліції є 4 таких автомобілі. Вартість даних кросоверів – 3,7 мільйона гривень.

Пілотний проєкт може змінити ситуацію на дорогах

У наступному році планують закупити ще 125 таких «фантомів», але марка авто може змінитися, все буде залежати від їх практичного використання в роботі.

Міністерство внутрішніх справ України також підтверджують дані плани, та планують вже у 2023 році вивести на дороги сотні таких «фантомних патрульних», адже кількість порушень не зменшується, і в деяких випадках аварії з поганим кінцем.

Варто згадати і те, що з 25 листопада 2020 року почали діяти нові правила дорожнього руху, які стосуються не лише водіїв, але й пасажирів, пішоходів, тобто всіх учасників дорожнього руху.

А МВС пропонують збільшити суму штрафів не в кілька разів, а в кілька тисяч, щоб коли водій чи пасажир сідав в авто, то  думав відразу про свою безпеку та про можливі витрати, за недотримання ПДР.

Нагадаємо, раніше на MY.UA повідомляв, що актрисі Анастасії Заворотнюк доводилося бути учасницею ДТП.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом