16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Епіфаній сказав, коли в Україні перенесуть Різдво на 25 грудня
Епіфаній сказав, коли в Україні перенесуть Різдво на 25 грудня

Епіфаній сказав, коли в Україні перенесуть Різдво на 25 грудня

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив про неготовність української церкви та вірян переносити святкування Різдва на 25 грудня. Про це він повідомив під час свого інтерв'ю на «Радіо Свобода».

Сам предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній не проти перенести святкування Різдва на 25 грудня, але він переконаний, що варто прислухатися до думки більшості вірян і почекати слушного моменту.

«За даними соціологів, майже 60% людей в суспільстві проти таких змін, тому ми опираємося на думку більшості, думку наших вірян. Адже ми тільки починаємо своє існування, утверджуємося як ПЦУ», - прокоментував Епіфаній.

Читайте нас в Telegram та Viber!

Святкування Різдва 

Крім цього, настоятель Православної церкви України говорить, що святкувати Різдво двічі не можна.

Також він наголосив, що для святкування 25 грудня в Україні є представники римо-католиків.

«Держава вірно зробила, що назначила обидві дати святковими та вихідними. Ми не маємо перехідного періоду. Коли Церква та віряни дозріють, тоді ми будемо ухваляти відповідні рішення», - пояснив митрополит.

Скільки потрібно часу 

Митрополит Епіфаній також зазначив, що визначити цей проміжок в часі не можливо, адже потрібно прикласти не мало зусиль, щоб інші помісні православні церкви перейшли на новий календар.

«Все пов'язано поміж собою. Говорити  потрібно свідомо, адже український народ, віряни, православні вірянин та християни – єдине ціле, що не може вирішитися без когось одного», - зазначив голова ПЦУ Епіфаній.

Нагадаємо, що в Україні українські православні церкви відзначають Різдво – 7 січня, а римо-католицька церква і більшість протестантських церков святкують Різдво – 25 грудня.

З 2017 року в Україні ці дві дати є офіційними вихідними днями.

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв про те, що з 20 грудня люди розпочинали готуватися до Різдвяних свят. Незаміжні дівчата в цей день сідали шити одяг для майбутнього подружнього життя. Люди намагалися дотримуватися посту та не пирувати за столом, не влаштовувати гучних гулянь.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом