Німецьке головування Ради ЄС скликає антикризову нараду щодо нового виду COVID-19
Німецьке головування Ради ЄС скликає антикризову нараду щодо нового виду COVID-19

Німецьке головування Ради ЄС скликає антикризову нараду щодо нового виду COVID-19

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Головування Німеччини в Раді ЄС скликає на понеділок, 21 грудня, у Брюсселі нараду антикризового механізму в зв'язку з ситуацією, що виникла через новий різновид коронавірусу COVID-19, який розповсюджується в Великій Британії. Про це повідомив офіційний представник Комітету постпредів країн Євросоюзу Себастьян Фішер в Twitter, передає УНН.

"Головування Німеччини в Раді ЄС запросило держави-члени ЄС на термінове засідання кризового механізму IPCR (The Integrated Political Crisis Response) завтра вранці об 11:00 (по Брюсселю - ред.). На порядку денному: координація ЄС з реагування на недавно виявлений варіант COVID-19 в Великій Британії", - повідомила Фішер.

Водночас все більше країн ЄС вводять обмеження на польоти з Великої Британії та інші заходи. Одними з останніх про такі заходи оголосили Франція і Ірландія.

Так, Франція призупиняє рух транспорту зі Сполученого Королівства на 48 годин. "Рада із захисту здоров'я країни вирішила, що Франція призупиняє рух із Сполученого Королівства до Франції з опівночі (з 21 грудня - ред.)", повідомив державний секретар (міністр-делегат) транспорту при міністрі комплексних екологічних перетворень Франції Жан-Батист Джеббарі. Це стосується перевезень пасажирів і вантажоперевезень. Обмеження триватимуть 48 годин до рішення Європейського Союзу, зазначає BFM TV.

Нові обмеження на поїздки, які забороняють в'їзд з Великої Британії в Ірландію, вступлять в силу з опівночі, з 21 грудня.

Безпрецедентне рішення було ухвалене після зустрічі лідерів урядової партії країни. Міністр транспорту Ірландії Імон Раян оголосив про нові обмеження в неділю ввечері. Заборона на польоти і поромну переправу з Великої Британії спочатку буде діяти протягом 48 годин, поки кабінет міністрів країни не розгляне ситуацію у вівторок. Винятки були зроблені для тих, хто працює в важливих секторах і тих, хто ввозить товари в країну, пише Irish Examiner.

Теги по теме
Коронавирус Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом