ВООЗ закликає не панікувати через новий штам коронавірусу
ВООЗ закликає не панікувати через новий штам коронавірусу

ВООЗ закликає не панікувати через новий штам коронавірусу

У ВООЗ назвали можливі причини появи нового виду COVID-19

Це здатність коронавірусу пристосовуватися до навколишнього середовища й людського організму. Імовірність мутації COVID-19 збільшується і з кожним новим випадком передачі.

Про новий штам коронавірусу повідомили у Великій Британії. Прем’єр-міністр країни Борис Джонсон підтвердив, що виявлено новий різновид ковіду. В Лондоні та регіонах ввели нові обмеження.

Наскільки небезпечний новий штам коронавірусу

Немає ніяких підтверджених даних чи викликає нова мутація вірусу більш тяжкі випадки захворювання. Генетично змінений вірус COVID-19 британські вчені виявили минулого тижня. В країні підтвердили більше тисячі випадків зараження цим вірусом.

У Всесвітній організації охорони здоров’я звернулися до громадян із проханням не піддаватися паніці, адже невідомо чи новий штам може бути небезпечнішим чи якось інакше реагуватиме на вакцини.

Організація запевнила, що тісно співпрацює з Лондоном та, якщо новий штам коронавірусу почне розповсюджуватися, відразу повідомлятиме про це іншим державам.

Але все ж таки рекомендують всім європейським країнам посилити карантинні обмеження та контроль.

Науковці повідомили, що за весь час пандемії виявляли близько 100 мутацій коронавірусу, але вони ніяк не впливали на розповсюдження захворювання. Запевняють, що вакцина така ж дієва і проти нового різновиду вірусу.

Велика Британія в ізоляції

Також відомо, що вже більше 20 країн закрили авіаперельоти з Британією через новий вид коронавірусу. А Саудівська Аравія скасувала абсолютно всі міжнародні комерційні авіарейси на тиждень.

Франція закрила всі кордони з Британією. Біля тунелю під Ла-Маншем, котрий сполучає дві держави утворився великий затор з фур – їх не впускають на територію Франції.

Борис Джонсон повідомив співвітчизникам, що влада ввела четверту категорію карантину. Заборонено спілкуватися з будь-ким за межами свого домогосподарства.

Правоохоронці можуть затримувати всіх, хто намагатиметься виїхати з території, де введена четверта категорія карантину.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Коронавірус статистика

У світі за даними ВООЗ новий максимум хворих на коронавірус – за останній тиждень заразилися майже 4 мільйони чоловік. При цьому майже кожний третій з хворих – громадянин США.

Великий приріст нових хворих на коронавірус у Бразилії, Індії, Туреччині, Японії.

Японська влада активно готується до проведення літніх Олімпійських ігор в Токіо. Але 60% населення виступають проти цього – вони побоюються, що такий масштабний захід сприятиме великому потоку туристів у країну, що спровокує нову хвилю коронавірусу.

Загалом у світі захворіли на коронавірус 76,5 мільйони людей.

Пандемія коронавірусу у світі забрала життя 1,7 мільйона чоловік.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Україна також розглядає можливість припинення авіасполучення з Британією.

В Італії також виявлено випадки нового штаму коронавірусу. Подробиці дізнайтесь на MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом