19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Гусєв прокоментував виведення спецекспортерів зі структури "Укроборонпрому"
Гусєв прокоментував виведення спецекспортерів зі структури "Укроборонпрому"

Гусєв прокоментував виведення спецекспортерів зі структури "Укроборонпрому"

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Новопризначений очільник "Укроборонпрому" Юрій Гусєв в інтерв'ю LB.ua прокоментував виведення спецекспортерів зі структури концерну, передає УНН.

Він зауважив, що така ідея має свої як плюси, так і мінуси.

"І на сьогоднішній день я так само як і по керівниках "Укроборонпрому", планую провести аналіз спецекспортерів. Надалі, після того, як буде ухвалене рішення про корпоратизацію, після того, як зміниться законодавство, окремі підприємства зможуть отримувати ліцензії і бути спецекспортерами самостійно. На цьому етапі (на перехідному) це питання потребує додаткового узгодження", - каже Гусєв.

Раніше в інтерв’ю УНН колишній керівник "Спецтехноекспорту" (одного зі спецекспортерів "Укроборонпрому") Павло Барбул розповідав, яку функцію виконують такі компанії.

"Спецтехноекспорт" по суті своїй виконує менеджерську роботу з маркетингу, що не може собі дозволити кожне окреме підприємство. Умовно, у нас є більше сотні заводів, які виробляють щось окремо: запчастини до якихось виробів. Для того, щоб окремо кожному з них продати якийсь блок, мікросхему, трубку, шланг - їм потрібно утримувати штат людей: найвищого класу менеджерів з продажу, логістів, фахівців з експертного контролю, страхування, фахівців з банківських розрахунків, тендерів і так далі. У той же час, "Спецтехноекспорт", отримуючи невелику комісію, яка залежить від домовленостей, - від 3% до 12% від суми замовлень - бере цю всю роботу на себе", - пояснив він.

Барбул очолював "Спецтехноекспорт" упродовж 2015-2018 років і тоді штат компанії налічував близько 130 працівників.

"З них близько 50-60 були безпосередньо менеджерами з продажу - менеджери, які працюють за контрактами. Всі решта - це персонал, який забезпечує операційну діяльність: бухгалтери, менеджери, фахівці з експортного контролю, які займалися отриманням ліцензії, логісти, - тобто повністю весь механізм, який супроводжує економічну діяльність у даній високорегульованій сфері. Також режимно-секретний відділ був і люди, що відповідають за розвиток інновацій", - розповів він.

Тож Барбул вказує, що розформування або виведення спецекспортерів зі структури "Укроборонпрому" - це дискусійне питання.

Теги по теме
экспорт Укроборонпром
Источник материала
Поделиться сюжетом