Конгрес США планує подолати вето Трампа на військовий бюджет, який передбачає $250 млн для України
Конгрес США планує подолати вето Трампа на військовий бюджет, який передбачає $250 млн для України

Конгрес США планує подолати вето Трампа на військовий бюджет, який передбачає $250 млн для України

Палата представників Конгресу США спробує подолати вето чинного президента Дональда Трампа на законопроєкт про військовий бюджету на 2021 фінансовий рік, який передбачає, зокрема, допомогу Україні.

Про це йдеться у заяві спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі.

"Наступного тижня, 28 грудня, Палата представників за підтримки обох партій ухвалить рішення про скасування вето", - запевнила вона. 

Пелосі назвала рішення Трампа "приголомшливо безрозсудним", заявивши, що у такий спосіб він "завдає шкоди нашим військам, загрожує нашій безпеці та підриває волю двопартійного Конгресу".

«У час, коли наша країна щойно піддалася масовій кібератаці, особливо важко зрозуміти причини безвідповідальності президента. Викликає тривогу те, що Трамп використовує свої останні години в офісі, щоб сіяти хаос", - наголосила спікерка. 

Як повідомлялося, американський очільник ветував законопроєкт, оскілький той "не включає критичні заходи національної безпеки, зате включає положення, які не поважають наших ветеранів та історію нашої армії, і суперечить зусиллям моєї адміністрації поставити Америку на перше місце в наших заходах щодо національної безпеки та зовнішньої політики".

Цього місяця Палата представників і Сенат Конгресу підтримали оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік. Для набрання його чинності потрібен був підпис президента США. 

До цього законопроєкту увійшли військова допомога Україні в розмірі 250 млн доларів, а також розширені санкції проти проєкту "Північний потік-2" — будівництва трубопроводу задля транспортування російського газу до Європи в обхід України.

Раніше Трамп вимагав, аби до оборонного бюджету включили норму про скасування захисту технологічних компаній від судових позовів за розміщення, видалення або модерування користувацького контенту.

Зазначимо, що Конгрес може подолати вето президента США, якщо за законопроєкт повторно проголосують дві третини обох палат. 

Відео Палата Представників США схвалила оборонний бюджет із обмеженнями проти російського газогону

Санкції проти "Північного потоку-2". Палата Представників Сполучених штатів схвалила оборонний бюджет на наступний рік із розширеними обмеженнями проти російського газогону. Вони будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями із завершення проєкту. Раніше Трамп погрожував ветувати законопроєкт. Втім оскільки бюджет підтримали 335 конгресменів, цієї кількості достатньо, аби обійти потенційне вето очільника Білого Дому.  

Палата Представників США схвалила оборонний бюджет із обмеженнями проти російського газогону
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader