"Чергові інсинуації": у МЗС відреагували на заяву Лукашенка про "тони зброї з України"
"Чергові інсинуації": у МЗС відреагували на заяву Лукашенка про "тони зброї з України"

"Чергові інсинуації": у МЗС відреагували на заяву Лукашенка про "тони зброї з України"

В українському МЗС відреагували на заяви Олександра Лукашенка про зброю нібито ввезену з України.

Політик сьогодні розповів, що в Білорусі затримали  угрупування, яке готувало теракти по всій країні на Новий рік. Організатором терористів Лукашенко назвав білоруського експолітв'язня Миколу Автуховича. Його та ще кількох людей білоруські силовики затримали іще 8 грудня, йдеться 25 грудня у сюжеті ТСН.19:30.

За словами Лукашенка, це угрупування тоннами везло зброю із України. У вітчизняному МЗС ці слова спростовують і наголошують - Україна не має ворожого ставлення до Білорусі і тероризм жодним чином не підтримує.

"Україна категорично відкидає чергові інсинуації Олександра Лукашенка. Риторика про зовнішнє втручання, зокрема мантра про "зброю з України", чітко вписується в політику Лукашенка із залякування білоруського народу. Україна не є ворогом Білорусі. Засуджуємо тероризм у будь-яких його проявах", - сказав речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Відео В українському МЗС відреагували на заяви Олександра Лукашенка про зброю нібито ввезену з України

Чергові інсинуації. В українському МЗС відреагували на заяви Олександра Лукашенка про зброю нібито ввезену з України. Політик сьогодні розповів, що в Білорусі затримали угрупування, яке готувало теракти по всій країні на Новий рік. За словами Лукашенка, це угрупування тонами везло зброю із України. В українському МЗС ці слова спростовують і наголошують Україна не має ворожого ставлення до Білорусі, а тероризм жодним чином не підтримує.  

В українському МЗС відреагували на заяви Олександра Лукашенка про зброю нібито ввезену з України
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Тим часом, Євросоюз затвердив третій пакет санкцій проти Білорусі. Санкції спрямовані проти режиму Олександра Лукашенка. Зокрема, в "чорний список" ЄС потрапили сім білоруських компаній.

В Білорусі від 9 серпня тривають масові акції протесту незгодних з підсумками виборів президента, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Він обіймає президентську посаду останні 26 років. Силовики неодноразово жорстко придушували виступи. 

Источник материала
loader
loader