В ООН відреагували на загибель трьох миротворців у ЦАР
В ООН відреагували на загибель трьох миротворців у ЦАР

В ООН відреагували на загибель трьох миротворців у ЦАР

У Центральноафриканській Республіці внаслідок нападу "невстановлених озброєних осіб" загинули троє миротворців місії ООН щодо стабілізації ситуації в країні, ще двоє отримали поранення.

Про це у п'ятницю, 25 грудня, повідомив представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

За його словами, зіткнення відбулися у місті Декоа, що в провінції Кема, а також у Бакумі (провінція Мбому). Загиблі були громадянами східноафриканської країни Бурунді.

Дюжаррік висловив "глибокі співчуття сім'ям загиблих миротворців, а також населенню та уряду Бурунді". Він побажав швидкого одужання постраждалим.

За словами представника ООН,  напад на миротворців є військовим злочином. У зв'язку із цим Дюжаррік закликав уряд ЦАР "розслідувати ці огидні напади та швидко притягнути винних до відповідальності".

Нагадаємо, що алмазні та інші природні багатства перетворилися на страшне прокляття для народу ЦАР. Боротьба різноманітних внутрішніх та зовнішніх сил за контроль над багатою ресурсною базою країни на довгі роки занурили республіку у стан внутрішньої нестабільності, що стала квінтесенцією її політичного розвитку. 

Незабаром в країні відбудуться президентські вибори, напередодні яких спостерігається загострення внутрішніх протиріч. Так, Конституційний суд ЦАР відмовився допустити до виборів експрезидента Франсуа Бозізе. Після цього опозиція, яка контролює більшу частину території країни, відмовилася дотримуватися мирного договору з урядом. 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader