Держкомтелерадіо визначив лауреатів премії імені Лесі Українки за 2020 рік
Держкомтелерадіо визначив лауреатів премії імені Лесі Українки за 2020 рік

Держкомтелерадіо визначив лауреатів премії імені Лесі Українки за 2020 рік

Комітет з присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва визначив лауреатів за 2020 рік у номінаціях «Літературні твори для дітей та юнацтва», «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва», «Театральні вистави для дітей та юнацтва» та «Кінотвори для дітей та юнацтва». Про це Держкомтелерадіо повідомив 29 грудня.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» із 30 висунутих на здобуття премії робіт перемогу здобула письменниця Дара Корній (Мирослава Замойська) та її книги «Чарівні істоти українського міфу. Духи природи», «Чарівні істоти українського міфу Домашні духи», «Чарівні істоти українського міфу Духи-шкідники» (ТОВ «Видавництво «Віват»).

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» переможницею стала Катерина Рейда за художнє оформлення книги «Байки Езопа» у переказі Олександра Виженка (ТОВ «Час майстрів»). Загалом за премію в цій номінації змагалося шість робіт.

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» перемогу здобула вистава «Снігова королева» Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка (режисер-постановник Давид Петросян, сценограф Петро Богомазов, композитор Олександр Кохановський). У 2020 році на премію номінували 14 театральних вистав.

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» переміг ігровий фільм «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» (автор сценарію – Олександр Власюк, відомий як Сашко Лірник). За премію у цій номінації змагалося вісім ігрових, анімаційних та один науково-популярний фільми.

«Відповідні документи будуть направлені Міністерству культури та інформаційної політики України для внесення до уряду проєкту постанови про присудження премії», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на премію імені Лесі Українки за 2020 рік претендували 58 робіт. Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Теги по теме
Новости Инфопространство
Источник материала
Поделиться сюжетом