У МЗС спростували інформацію, що Іран надав Україні звіт щодо збитого літака МАУ
У МЗС спростували інформацію, що Іран надав Україні звіт щодо збитого літака МАУ

У МЗС спростували інформацію, що Іран надав Україні звіт щодо збитого літака МАУ

Іран досі не передавав Україні жодних звітів про катастрофу літака МАУ, яка сталася у січні цього року під Тегераном. 

Про це в коментарі одному з українських видань заявив заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін, розповіли у ТСН.Ранок29 грудня. 

За словами Єнніна, тиждень тому під час останнього відеозв’язку іранська сторона повідомила, що звіт ще перекладають і відтоді жодних повідомлень з Ірану більше не було. Хоча напередодні Тегеран заявив, що надіслав Україні звіт про катастрофу українського літака.

"Українській стороні не надходив проєкт технічного звіту, підготовлений Іраном. Він обіцяє зробити це до кінця цього року. Ми чуємо ці обіцянки вже два місяці", - наголосив представник МЗС.

Відео Іран не передав українській стороні звіти про катастрофу літака МАУ

Іран досі не передавав Україні ніяких звітів про катастрофу літака МАУ. Про це в коментарі одному з українських видань заявив заступник МЗС. За словами Євгенія Єніна, тиждень тому під час останнього відеозв’язку іранська сторона повідомила, що звіт ще перекладають і відтоді ніяких повідомлень з Ірану більше не було. Хоча напередодні Тегеран заявив, що надіслав Україні звіт про катастрофу українського літака.  

Іран не передав українській стороні звіти про катастрофу літака МАУ
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Остаточний звіт щодо катастрофи є ключовим етапом встановлення справедливості у справі. Там ммають бути висновки щодо технічного стану літака, дій пілотів, взаємодії іранських цивільних спеціалістів тегеранського аеропорту та військових, що відповідали за ППО тощо.

Нагадаємо, літак, який мав рейс Тегеран-Київ, збили іранські військові 8 січня 2020 року. Іран це визнав лише під міжнародним тиском. Пізніше в Тегерані заявили, що це сталось помилково. На борту загинули 176 людей, з них 11 українців. 

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader