5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Штраф у 8500 грн за вихід з будинку: Кабмін посилив покарання за порушення карантину
Штраф у 8500 грн за вихід з будинку: Кабмін посилив покарання за порушення карантину

Штраф у 8500 грн за вихід з будинку: Кабмін посилив покарання за порушення карантину

Кабмін схвалив проект закону об посилення покарання за порушення умов карантину під час засідання 23 грудня. 

Таким чином, згідно з положенням уряду, верховна Рада може встановити штрафи у розмірі 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто, 3400 - 8500 грн, у разі порушення умов дотримання самоізоляційного і обсерваційного режиму. 

Що передбачає законопроект

Згідно із заявою представника Кабміну в парламенті, Василя Мокана, документом передбачено посилення адміністративних штрафів при порушенні режиму самоізоляції і обсервації, які були встановлені разом з рішенням про введення карантину, у тому випадку, якщо за цим не послідувало поширення цього особливо небезпечного захворювання.

Найсвіжіші новини - у Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

У проекті закону також містяться пропозиції про внесення зміні в Кодексі адміністративних правопорушень для здійснення повноважень виконавськими комітетами рад в селах, селищах, містах стосовно розгляду вказаних порушень права, здійснення повноважень Національної поліції, структур державної санітарно-епідемічної служби під час складання протоколів і при розгляді вказаних правопорушень, а також в процесі здійснення повноваження державної прикордонної служби при розгляді справи про правопорушення у тому випадку, якщо вони виявлені в пропускних пунктах державного кордону або в КПП при в'їзді-виїзді.

Так, відповідно до тексту постанови Кабміну стосовно внесення правок в Закон України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою відвернення поширення коронавірусної хвороби (COVID - 19) ", при порушенні режиму необхідної самоізоляції, обсервації, які були встановлені рішенням про карантин, в тих випадках, коли за цим не йшло поширення особливо небезпечної хвороби, - особа зобов'язана сплатити штраф у розмірі 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Хто повинен дотримуватися режиму самоізоляції 

Режим самоізоляції має на увазі уникнення контактів з людьми з метою зниження ризику зараження. При дотриманні самоізоляції не можна допускати тісних контактів з оточенням (приміром, близького контакту лицем до лиця при відстані не більше 2-х метрів). Дотримуватися такого режиму повинні ті з громадян України, іноземців і осіб без громадянства, які перетинають межу під час в'їзду до країни з держав, де відзначається широке поширення COVID - 19. Ці особи повинні дотримуватися 14-денної обсервації/самоізоляції. 

Раніше MY.UA повідомляв і інші новини України про коронавірус. Приміром, ми повідомляли про те, яким був стрибок коронавіруса після вихідних. Дізнайтесь про свіжу статистику на 29 грудня.

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны