19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Експертиза у справі "індійського контракту" спростувала НАБУ і виправдала співробітників "Спецтехноекспорту"
Експертиза у справі "індійського контракту" спростувала НАБУ і виправдала співробітників "Спецтехноекспорту"

Експертиза у справі "індійського контракту" спростувала НАБУ і виправдала співробітників "Спецтехноекспорту"

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Висновок і виконання українсько-індійського контракту по ремонту літаків АН-32 не завдали державному бюджету і державним компаніям матеріального збитку. Такий висновок був отриманий після закінчення чергової державної судової експертизи від 17 грудня 2020 року. Про це повідомив адвокат одного з обвинувачених у справі Максим Панченко в своєму Facebook, інформує УНН.

Він зазначив, що це вже четверта за рахунком експертиза, яка спростовує звинувачення НАБУ і САП щодо колишніх менеджерів "Спецтехноекспорту", ​​які нібито неправомірно оплатили послуги агента і тим самим розтратили державні кошти "Заводу 410 ЦА" - виконавця за контрактом.

Перш за все експертиза підтвердила, що мова не йде про державні кошти, відповідно - ніякого збитку державі бути не могло, вказує Панченко.

"У своїх висновках судові експерти констатують, що:

▪️ "Спецтехноекспорт" з одного боку і агент за контрактом з іншого виконали свої зобов'язання у повній мірі, що підтверджується актом виконаних робіт;
▪️ "Спецтехноекспорт" був зобов'язаний заплатити комісію агенту на його рахунок згідно з договором;
▪️ надання послуг з боку агента документально підтверджено;
▪️ перераховані "Спецтехноекспортом" гроші агенту за надані послуги не є державними коштами;
▪️ розрахунок "Спецтехноекспорту" з агентом не спричинив матеріальних збитків державі.

Докази невинності фігурантів кримінального провадження НАБУ і САП, серед яких ексменеджери "Спецтехноекспорту" Павло Барбул, Владислав Бельбас, Володимир Муцинов, Денис Панасенко - будуть надані на розгляд Вищому антикорупційному суду.

Нагадаю, що головний "потерпілий" за версією НАБУ і САП - "Завод 410 ЦА" також спростував інкриміновану йому шкоду", - резюмував він.

Раніше судові експерти заявили, що НАБУ намагалося сфальсифікувати результати експертизи, яка має підтвердити свої версії звинувачення проти ексглави "Спецтехноекспорту" Павла Барбуля.

Теги по теме
НАБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны