19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пентагон «відхрестився» від Байдена: чи визнають його новим президентом США
Пентагон «відхрестився» від Байдена: чи визнають його новим президентом США

Пентагон «відхрестився» від Байдена: чи визнають його новим президентом США

У міністерстві оборони США не визнають не так давно обраного президента США Джо Байдена.

Більш того, американське відомство стало на перешкоді передачі йому влади від попередника Дональда Трампа. Відповідну інформацію повідомив власне Байден і при цьому підкреслив, що Сполучені штати зараз охопила найбільш серйозна криза, якої тут ще ніколи не було.

Детальніше про висловлення Джо Байдена

Як повідомили на телевізійному каналі «CNBC», новообраний президент США Джо Байден зробив заяву 28-го грудня, мовляв, його перехідній команді довелося зіткнутися з низкою перешкод, які виходили від керівництва адміністрації Дональда Трампа через ключові відомства, а це блокує все зусилля нової адміністрації для підготовки до президентської діяльності.

Зокрема, Байден, якому належить приступити до посадових обов'язків протягом місяця, під час свого виступу особливу увагу приділив міністерству оборони. Так, він зазначив, що деякі агентства йшли на співпрацю з його командою і робили це зразково. При цьому, за його словами, інші, особливо Міністерство оборони США, в особі свого керівництва, перешкоджають і продовжують перешкоджати роботі його (Байдена) людей. Байден зазначив також, що колишня адміністрація просто не надає новій такої необхідної інформації, яка стосується ключових галузей національної безпеки. Сам Байден вважає цей процес безвідповідальним.

Яка ситуація зараз має місце в США

Ситуацію, яка зараз спостерігається в Сполучених Штатах Америки, можна назвати напруженою, оскільки не тільки Міноборони будує "підступи" Байдену. Дональд Трамп, в свою чергу, також відмовляється визнати перемогу суперника на виборах, і заявляє про свою перемогу, яку у нього, нібито, крадуть. Трамп всіляко намагається створити проблемні ситуації, включно з можливим конфліктом з Іраном, який активно обговорюється в останні дні року, що минає.

Інші новини в світі політики - в нашому Viber! Приєднуйтесь!

На думку експертів, в тому випадку, якщо Міністерство оборони США продовжить чинити перепони в процесі передачі влади Байдену, то американські громадяни можуть почати масштабні акції протестів.

Раніше MY.UA повідомляв і інші новини про політиків. Зокрема, ми писали, що Володимир Зеленський незадоволений, що МВС не може організувати поїздку на інавгурацію Байдена.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом