В Україні у 2021 році на пожежну безпеки у лісах планують виділити 2 млрд грн
В Україні у 2021 році на пожежну безпеки у лісах планують виділити 2 млрд грн

В Україні у 2021 році на пожежну безпеки у лісах планують виділити 2 млрд грн

Держлісагентством України розроблено проєкт постанови Кабміну «Про затвердження Державної програми підвищення пожежної безпеки в лісах України на 2021-2025 роки», яка, на сьогодні, знаходиться на погодженні в зацікавлених органах державної влади. Орієнтовний обсяг фінансування Програми становить 2 319, 79 млн грн. 

Зокрема, на Луганщині цьогоріч вигоріло майже 30 тисяч гектарів лісів. Для порівняння: одне футбольне поле займає 0,7 гектара, йдеться у повідомленні.

Зміна клімату та глобальне потепління призвели до збільшення кількості пожеж та розповсюдження їх на значних площах у лісових масивах та екосистемах.

Пожежі в природних екосистемах є найбільшими у літній період на території України. Швидке потепління, відсутність снігового покриву та сильні вітри, масові неконтрольовані сільгосппали у лютому-березні та спекотне літо цього року сприяли підвищенню пожежної небезпеки в лісах.

У поточному році великими лісовими пожежами на території лісогосподарських підприємств Луганщини охопило майже 30 тисяч га, у тому числі майже 13 – верховими.

“Хочу зазначити, що працівниками лісогосподарських підприємств спільно із фахівцями лісозахисту розпочаті обстеження насаджень, пошкоджених внаслідок лісових пожеж цього року, та призначено в них заходи з поліпшення санітарного стану лісів на загальній площі 2950 га”, – повідомив Голова Держлісагентства Василь Кузьович.

 
Источник материала
Поделиться сюжетом