Чого очікують українці від 2021-го року: думки людей
Чого очікують українці від 2021-го року: думки людей

Чого очікують українці від 2021-го року: думки людей

Українці вважають економічну ситуацію в країні поганою, а напрямок руху – взагалі неправильним. Незважаючи на пандемію, останнє опитування показало, що головною проблемою люди вважають некомпетентність влади. При цьому тільки 16% вважають, що ситуація покращиться

Ситуація в країні могла б бути і кращою, більше 70% українців вважають, що економічне становище в Україні лише погіршується.

Головною емоцією, яку відчувають люди, стало розчарування. Але поруч з ним населення не залишає надія. У відсотковому відношенні ці дві емоції майже рівні.

Мрії та сподівання українців

Журналісти телеканалу «112 Україна» провели опитування серед киян.

Всі, хто брав участь у ньому, намагаються дивитися у 2021 рік оптимістично та сподіваються на покращення в країні.

Основними надіями назвали зростання економіки та закінчення пандемії коронавірусу. Українці сподіваються, що економіка відродиться та люди зможуть отримати робочі місця та достойну заробітну плату.

Старші люди відзначили, що не хочуть аби молодь виїжджала за кордон. Вони хочуть, аби вона залишалася тут в країні.

Багато людей серед своїх новорічних бажань назвали повернення до звичайного режиму життя, яке сильно змінилося під час пандемії.

«Сподіваюся, що все буде добре, що в нашій державі, в кінці кінців, щось почне будуватися, економіка почне зростати, деякі заводи запрацюють і фабрики» - таку думку висловив літній киянин.
«Щоб ми позбавились від коронавірусу, щоб він нас покинув раз і назавжди. Мир і спокій країні» - такі бажання більш молодої жительки Києва.

Також бажали:

«Стабільності, розуму для керівників країни, більше оптимізму»,
«Щоб економіка розвивалась, щоб зарплати були більшими, щоб люди не були змушені залишати рідну країну. Основна маса наших людей все-таки любить Україну, в тому числі і я – обожнюю свою країну».

Були і більш прозаїчні думки:

«Я не знаю, сподіваюсь, що ми хоча б виживемо в цьому році».

Тобто, в першу чергу, громадяни хочуть добробуту саме в країні, а потім у власних домівках та, звісно, більше позитиву.

Як відомо, сам Президент Зеленський просив, щоб в новинах розповідали більше про позитивні події, адже хороші емоції зараз вкрай потрібні всім.

Читайте соціальні новини України на нашому каналі Telegram та Viber!

Прогнози щодо зростання економіки

6 250 грн. – саме таку мінімальну заробітну плату прогнозують урядовці на 2021 рік.

На засіданні Кабміну заклали прогноз до 2023 року. З нього випливає, що мінімальна зарплатня у 2022 році буде 6 700 грн., у 2023 році її очікують на рівні 7 200 грн.

Середньорічний курс гривні становитиме 29,1 грн. за долар.

Урядовці також вирішили повернути грошові виплати за народження дітей. Замість «пакунків малюка» видаватимуть соціальні картки з 5 тисячами грн., які можна витрачати лише на закупівлю дитячих товарів.

Сайт новин MY.UA писав, що НАН дало прогноз щодо кількості нових хворих на коронавірус у січні.

Генсек ООН закликав людство забути про відмінності та разом будувати стійке майбутнє. Читайте всі новини України та світу на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом