Балет для дорослих: чи безпечно ставати на пуанти після 30 років
Балет для дорослих: чи безпечно ставати на пуанти після 30 років

Балет для дорослих: чи безпечно ставати на пуанти після 30 років

Балет для дорослих. В Україні стало популярним починати займатися балетом від тридцяти років. І це як альтернатива фітнесу.

Про те, чи безпечно ставати на пуанти дівчатам 30+ і з якого віку це робити найкраще, 2 січня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Маркетолог Ірина займається балетом близько трьох років у групі від тридцяти до сорока. Щодня після роботи вона виряджається, фарбується, робить балетну зачіску і починає тренування. "Після вагітності я повернулася до Насті, важила майже 90 кілограм. І за рік я повернулася до форми, у якій я зараз", - розповідає дівчина. 

А викладачка англійської Влада прийшла на балет у пошуках альтернативи спортзалу. Заняття - 200 гривень за групове та від 500 за індивідуальне. За два роки він замінив навіть вечірні посиденьки за келихом з дівчатами. Запевняє, тут і спорт, і дозвілля одночасно.

"Якщо після роботи я розумію, що втомилася і не маю настрою, значить, точно треба йти. Тому що я прийду на заняття, про все забуду, отримаю свою порцію ендорфінів і буду в гарному настрої повертатися додому", - ділиться вона. 

36-річна танцівниця Наталія каже, що балет покращив стосунки в її родині, тому що "в мене затягнулась декретна відпустка. Я вже 10 років, майже 11, у декретній відпустці, тому я зрозуміла, що мені бракує чогось".

Чоловік спочатку не розумів це хобі, а зараз пишається, що дружина неочікувано у майже сорок років стала балериною. "Було трошки незвично, тому що він звик, що я 10 років сиджу з трьома донечками", - додає Наталія.

Викладачка Анастасія розповідає, що колись займалася з дітьми. Якось її попросили провести клас для дорослих, і тепер балерина має власну студію, де всім вихованцям за 30 років. "Є жінка, якій 60. І вони приходять і віддаються повністю на уроках, - ділиться Анастасія. - Так, вона не буде в 40 років танцювати в оперному театрі, але якби ви бачили ці очі". 

Відомій балерині Катерині Кухар подобається, що балетом почали захоплюватися дорослі, але вона попереджає: треба бути дуже обережними. "Коли людина доросла, потрібно дуже акуратно підходити, тому що зв'язки вже не такі м'які як у дітей", - наголошує знаменитість.

Зазвичай всі, хто потрапяє у професійний балет, починають займатися до 5 років. "Ось максимальна така межа, це наш талановитий Дмитро Петрович Ковцун, ось він прийшов в балет у 17 років",  - зазначає Катерина. 

Дорослі, як би це не здавалося легко, мають докладати вдвічі більше зусиль. Але ефект гарантований. За словами власниці балетної школи Наталії Донець, "стречінгові вправи біля станків необхідні, аби розганяти кровообіг". "Дуже багатьом це йде на користь, багато дівчат вагітніють, у яких не виходило, вам не передати", - запевняє Наталія.

Для того, щоби впевненно стояти на пуантах у дорослому віці, знадобиться щонайменше рік наполегливих занять.

Відео Балет для дорослих: чи безпечно ставати на пуанти людям від 30 років

Балет для дорослих. В Україні стало популярним починати займатися балетом від 30 років. І це як альтернатива фітнесу. Чи безпечно ставати на пуанти дівчатам 30+ і з якого віку це робити найкраще – у сюжеті.

ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Наталія Гончарова
Источник материала
Поделиться сюжетом