Січневий локдаун в Україні змінить роботу супермаркетів: чим варто запастись завчасно
Січневий локдаун в Україні змінить роботу супермаркетів: чим варто запастись завчасно

Січневий локдаун в Україні змінить роботу супермаркетів: чим варто запастись завчасно

В Україні з 8 січня заборонять продаж деяких повсякденних товарів

 Під час січневого локдауна, крім основних заборон, що стосуються роботи ресторанів, кафе і магазинів непродовольчих товарів, обмеження будуть діяти і щодо роботи супермаркетів.

Зокрема, під час січневих обмежень в супермаркетах не можна буде купувати побутову хімію, інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки та дитячі товари для навчання. Їх можна буде замовити тільки з адресною доставкою.

Заборони та обмеження під час карантину в січні

На відміну від весняного карантину, обмеження не будуть тотальними.

Громадський транспорт та дитячі садки працюватимуть. Ресторани, готелі та фітнес центри будуть відкриті, але закладам доведеться обмежити кількість відвідувачів до 1 людини на 20 кв. м. Кінотеатрам дозволили працювати з 50% заповненням залів.

Під табу дискотеки, нічні клуби, банкети та інші публічні заходи.

Візити у салони краси лише за попереднім записом.

Заборонені масові культурні та розважальні заходи.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Як українці готуються до локдауну

Європейці пішли на локдаун під час новорічних свят, українці ж лише збираються зачинити двері з 8 по 25 січня, щоб зупинити поширення коронавірусу. Влада, таким чином, дозволила населенню з розмахом відзначити новорічні свята.

Уряд не планує скасовувати карантин через зменшення кількості заражених коронавірусом. Це офіційно підтвердив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

За опитуванням групи «Рейтинг» 56% опитаних українців підтримують запровадження локдауну.

Інфекціоніст Федір Лапій зазначив, що до українського локдауну можна ставитися, як до Кодексу самурая – у самурая є шлях, але немає мети.

Він додав, що люди віком від 55 – 60 років знаходяться в групі ризику і завдання локдауну захистити цих людей, обмеживши їх контакти з дітьми та онуками. А в Україні тривають новорічні свята і соціальні мережі рясніють фотографіями родинних святкувань, корпоративів, ніхто не носить маски і всі обіймаються. Одназначно всі ці дії призведуть до зростання захворюваності на ковід.

Журналісти вирішили розпитати, що думають люди про карантинні обмеження, котрі вже не за горами.

Відвідувачі новорічної локації біля Офісу Президента висловили своє бачення стосовно посилення карантину у січні:

«Дуже багато свят і я не впевнений, що всі будуть дотримуватися карантину. Це не принесе якихось значних плюсів, в тому числі і для бізнесу»
«Якби всі сиділи вдома в цей період, тоді так. Повний локдаун якби був, то було б, мабуть, добре. Так як частина закладів у будь-якому разі буде працювати, то не впевнена, що це допоможе. Можливо вакцина, яка надійде допоможе. Але в будь-якому випадку, повинна бути усвідомленість кожної людини в носіння масок, дотриманні певних заходів безпеки»
«Я вважаю, що так доцільно вводити карантин, хоч зараз статистика начебто і падає. Можливо вона не дуже правдива – люди перед святами вже не так і роблять ті тести, не так працюють лабораторії. Тому краще перестрахуватися у будь-якому випадку. Завчасно був попереджений бізнес і всі готові, тому скасовувати немає сенсу»

Зі слів киян можна зробити висновок, що усе залежить від самих людей.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що міністр Степанов знайшов пояснення зменшенню кількості хворих а свята.

Майже половина населення України проти вакцинації. Про це розповіли у КМІС. Більше новин медицини читайте на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за новинами в Україні в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом