Посол Ізраїлю оскандалився заявою про Бандеру: "пособник нацистів"
Посол Ізраїлю оскандалився заявою про Бандеру: "пособник нацистів"

Посол Ізраїлю оскандалився заявою про Бандеру: "пособник нацистів"

Відповідно до думки ізраїльського дипломата, Україна повинна досягти примирення зі своєю історією і минулим.

Послом Ізраїлю в Україні Джоелем Ліоном був зроблений репост новини про акцію в честь 112 років від дня народження українського націоналістичного лідера Степана Бандери. Своє переслане повідомлення політик доповнив коментарем, який викликав бурю обурення серед українців.

Подробиці про висловлення ізраїльського посла

Коментуючи новини про акцію до 112-ї річниці від дня народження Бандери, яка була організована 1-го січня 2021 року в Києві представниками націоналістичних партій, дипломат заявив про засудження "будь-яких прославлены пособників нацистського режиму".

Інші новини політики України і світу - в Viber! Приєднуйтесь також в Telegram!

А також Джоель Ліон зазначив, що Україна повинна примиритися зі своїм минулим.

Що відомо про акцію до 112-ї річниці від дня народження Бандери

Варто зазначити, що смолоскипну ходу в перший день січня-2021в Києві організували учасники націоналістичних організацій "Нацкорпуса", "Свободи", "Правого сектора" та інших. У частині активістів в руках були прапори України і волонтерської організації "Свобода".

Учасники ходи рухалися по Києву ввечері з факелами, вигукуючи "москалів на ножі". Всього в марші взяли участь не більше тисячі чоловік, що продемонструвало поступове зниження кількості правих радикалів, які бажають брати участь в подібних вуличних акціях.

Примітно, що на акції українських націоналістів супроводжували і білоруські однодумці. Вони тримали ті самі прапори з червоними і білими смугами, які після виборів президента Білорусі в 2020-му році почали вважатися символами боротьби проти Лукашенка і його політичного режиму.

Нагадаємо, новинний портал MY.UA регулярно повідомляє також інші новини про політиків.

Так, раніше ми писали про те, що глава Кабміну Шмигаль підбив підсумки роботи за 2020 рік та назвав нові цілі.

А ще ми повідомляли, що Зеленський заявив про всезагальну мобілізацію. Хто, за його словами, буде тепер боронити країну.

Не пропустіть наші гарячі новини на каналі в Twitter та читайте нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом