"Знайти 11 780 голосів": ЗМІ оприлюднили скандальну розмову Трампа із владою Джорджії
"Знайти 11 780 голосів": ЗМІ оприлюднили скандальну розмову Трампа із владою Джорджії

"Знайти 11 780 голосів": ЗМІ оприлюднили скандальну розмову Трампа із владою Джорджії

Чинний президент США Дональд Трамп вимагав від держсекретаря Джорджії республіканця Бреда Раффенспергера переглянути підсумки виборів та знайти понад 11 тисяч відсутніх голосів.

Аудіозапис відповідної телефонної розмови від суботи, 2 січня, оприлюднив The Washington Post.

"Я просто хочу знайти 11 780 голосів, що на один голос більше, ніж у нас. Тому що ми виграли у цьому штаті", - наполягав американський очільник. 

Трамп закликав владу Джорджії задіяти в перерахунку бюлетенів "людей, які хочуть знайти відповіді на виниклі питання, а не людей, яким відповіді не потрібні".

Водночас Раффенспергер заперечував твердження голови держави, пояснюючи, що президент покладається на розвінчані теорії змови, а перемога обраного президента Джо Байдена в Джорджії із відривом в 11 779 голосів була справедливою та точною. Трамп відкинув його аргументи.

"Люди в Джорджії, як і в усій країні, обурені. І немає нічого поганого, якщо ви скажете, що перерахували голоси", - заявив голова держави.

У виданні зазначають, що відповідна розмова свідчить про "кричуще зловживання владою" з боку Трампа та "потенційні злочинні дії". 

5 січня у Джорджії обиратимуть двох сенаторів. Від цих виборів залежить, чи буде у Республіканської партії більшість в Сенаті. Як повідомлялося, чинний президент продовжує не визнавати свою поразку. 6 січня він збере мітинг своїх прихильників.

В неділю, 3 січня, Конгрес США вперше зібрався в новому складі Палати представників і Сенату після проведених у листопаді 2020 року виборів. 

Одним із першим завдань має стати затвердження обраного президента США Джо Байдена. Хоч зазвичай ця процедура радше формальна, днями група сенаторів-республіканців заявила про намір оскаржити результати виборів.

Про аналогічний намір оголосили також близько 100 республіканців у Палаті представників. Зазначимо, що ці ініціативи не мають шансів на успіх, однак можуть відстрочити затвердження Байдена на посту президента.

Відео Дональд Трамп покидає Білий дім – які рішення він ухвалив наостанок

Прощання зі скандалом. Дональд Трамп покидає Білий дім із гучними рішеннями, які важко зрозуміти навіть деяким його соратникам. Він відмовляється ділитися з Байденом секретними матеріалами, які мав би вже йому передати. То привласнює собі офіційні акаунти в твіттері президента Сполучених Штатів і Білого дому. І відмовляється передавати своїх підписників, хоча свого часу отримав їх у спадок від Обами.

Дональд Трамп покидає Білий дім – які рішення він ухвалив наостанок
ТСН. Тиждень
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader