В Україні розпочалося вакцинування від COVID-19
В Україні розпочалося вакцинування від COVID-19

В Україні розпочалося вакцинування від COVID-19

Вакцинування від коронавірусної інфекції в Україні вже розпочалося та така послуга доступна лише для еліти українських громадян: чиновників, депутатів та бізнесменів. Нелегально завезена вакцина знаходиться в одній із приватних лікарень Києва. Інформацію про секретне вакцинування розповіла «Страна.UA».

Вакцинування в Україні

До загального масштабного вакцинування в Україні ще далеко та інформація про вакцину від коронавірусної інфекції вже ходить поміж людей.

Чіткої інформації про вакцину немає. За даними, що відомі журналістам, то це вакцина від німецького розробника BioNTech і американського розробника Pfizer. Дана вакцина вже використовується в країнах Європейського Союзу з 27 грудня.

Як дана вакцина від коронавірусної інфекції потрапила до України поки що не відомо, адже українські представники влади підписали лише один контракт на постачання вакцини до країни.

Актуальні новини про коронавіруси в нашому Telegram!

Україна на даний час має лише один контракт з китайською компанією Sinovac Biotech, але терміни доставки вакцини не відомі.

Вартість вакцинування не для простого українця 

Представники української еліти почали отримувати запрошення на вакцинування ще тиждень назад. Вартість такого задоволення точно не для простих смертних українців. За даними інформаційними джерелами, вартість однієї дози від коронавірусної інфекції коливається від 1 тисячі до 3 тисяч євро, навіть не доларів.

Якщо порівняти з інформацією, яку раніше оприлюднювали дані компанії BioNTech і Pfizer, то вартість вакцини збільшена в 50 разів, адже ще літом США оголошувала ціну - 19,50 доларів за дозу.

Ось що значить еліта українського народу, можуть собі дозволити. Та про те, що вакцина дійсно від виробника і не підроблена ніхто не знає, адже навіть самі вакциновані не отримують ніяких документів, що дає можливість не знаходитися на карантинні при виїзді за кордон.

Інші новини України та світу читайте в нашому Viber!

Варто зазначити, що для зберігання вакцини потрібні відповідні умови, адже якщо зберігати її не правильно, то її властивість втрачається і вона приходить в неефективність.

За даними, що надали українські політики «Страна.UA» дану послугу надає київська клініка «MEDILAND». Представники клініки не коментують даної інформації.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що раніше Пекін відкладав доступ незалежних експертів в Китай для з'ясування джерела пандемії, не бажаючи погоджуватися на розслідування. Але тепер ВООЗ повідомила, що Китай надав дозвіл на візит експертів, очікується, що найближчим часом туди прибуде група з 10 осіб з візитом на 5 або 6 тижнів.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом