Аянського водосховища в Криму більше немає: замість джерела - калюжа
Аянського водосховища в Криму більше немає: замість джерела - калюжа

Аянського водосховища в Криму більше немає: замість джерела - калюжа

Аянське водосховище завжди вважали одним з головних на півострові Крим, однак зараз його просто не впізнати.

Все тому, що зараз це водосховище виглядає як пустеля з тріщинами на землі. З усього обсягу води залишилася тільки невелика калюжа, в яку впадає тонкий струмочок, який раніше був річкою Аян.

Призначення Аянського водосховища

Аянське водосховище спорудили, щоб забезпечити Сімферополь та інші населені пункти Салгирської долини необхідною кількістю прісної та технічної води. Ця штучна водойма завжди охоронялася військовими, оскільки вона, спільно з розташованими в двох кілометрах від неї, є стратегічним об'єктом.

Проектний обсяг водосховища становив 3,9 млн кубометрів, але зараз про це нічого не нагадує, в чому можна переконатися, подивившись відеоролик, опублікований на каналі "Дивовижний Крим" в YouTube.

Інші новини, в тому числі, і новини Криму, - в нашому Telegram!

Варто зазначити, що ще з перших днів осені обмежене з постачання води добове використання водних ресурсів знизилося на 40 тис. кубометрів.

Свіжі новини шукайте також на нашому каналі в Viber

Що відомо про Аянське водосховище

Якщо звернутися до офіційних документів, наприклад, генерального плану Добровського поселення, то можна прочитати, що це водосховище вважалося найбільш чистим на всьому півострові. Причина цього - в його місцезнаходженні, так як ця водойма прихована від сторонніх очей в поглибленні.

У зв'язку з нинішнім станом Аянського водосховища, можна зробити висновок, що окупаційна адміністрація Російської Федерації в Криму повинна відповісти на кризову ситуацію, аналогічної якій з 2014-го року на території півострова не було, а її нездатність вирішити проблему з дефіцитом водних ресурсів загрожує Криму катастрофою.

Також портал MY.UA раніше повідомляв також і інші новини України та світу.

Так, ми писали, коли в НАТО готові бачити Україну членом Альянсу

Не пропустіть наші актуальні новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом