Бойовики обстріляли робочу бригаду, яка ремонтувала водогін "Горлівка – Торецьк"
Бойовики обстріляли робочу бригаду, яка ремонтувала водогін "Горлівка – Торецьк"

Бойовики обстріляли робочу бригаду, яка ремонтувала водогін "Горлівка – Торецьк"

У п'ятницю, 8 січня, у Донецькій області бойовики обстріляли робочу бригаду, яка здійснювала ремонтні роботи по відновленню водопостачання, що було сплановано на ділянці водогону "Горлівка – Торецьк".

Про це повідомляє пресслужба штабу Операції об'єднаних сил (ООС).

"Близько 11.00 з боку ЗФ ОРДО було відкрито провокативний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у напрямку робочої бригади, яка здійснювала ремонтні роботи по відновленню водопостачання, які було сплановано на ділянці водогону “Горлівка – Торецьк” 8 січня поточного року. Для уникнення жертв роботи було припинено. Сторонами вжиті заходи щодо дотримання режиму тиші", - йдеться в повідомленні.

За даними штаб ООС, о 12:00 відновлювальні роботи продовжились.

"Однак, не зважаючи на домовленості, близько 14.00 противник знову відкрив провокативний вогонь зі стрілецької зброї. Роботи було негайно припинено, проведено виведення робочої бригади та офіцерів УССЦКК із зони робіт", - додали в штабі.

Попередньо, організація виконання зазначених заходів була спланована ОКП ООС спільно з УС СЦКК та РУЕК КП "Вода Донбасу" в районі населеного пункту Південне.

"Для виконання зазначених робіт через СММ ОБСЄ отримано письмові гарантії безпеки з боку ЗФ ОРДО. З боку ЗС України надані аналогічні гарантії для проведення "дзеркальних" робіт щодо відновлення водогону у бік Горлівки на тимчасово окуповану територію. Роботи було організовано та розпочато в плановому порядку о 10.00 у безпосередній взаємодії з СММ ОБСЄ та забезпечувались дзеркальним патрулюванням патрулів Місії спільно з УССЦКК", - розповіли в штабі ООС.

Як зазначається, українською стороною СЦКК підготовлено письмову ноту на адресу СММ ОБСЄ щодо зазначених провокаційних дій з боку ОРДО.

"Українська сторона вважає подібні дії ЗФ ОРДО неприпустимими та такими, що суперечать крокам щодо врегулювання ситуації вздовж лінії розмежування сторін", - резюмували в штабі ООС.

Як повідомлялося раніше, у Донецькій області п’ять населених пунктів (м. Торецьк, м. Залізне, селище Північне, селище Південне та частково селище Щербинівка) залишилися без водопостачання через порив на водогоні.

Відео Біля Авдіївки ворожі бойовики відкрили вогонь по цивільних

Обстріл поблизу передової. Біля Авдіївки бойовики відкрили вогонь по цивільних. Вони розстріляли трактор, який повертався із сільськогосподарських робіт. З гранатомета поцілили тричі. Водій трактора зазнав поранення. Йому українські військові надали першу медичну допомогу та відвезли до лікарні. У штабі ООС наголошують: цивільну техніку бойовики знищили поза межами позицій українських бійців.       

Біля Авдіївки ворожі бойовики відкрили вогонь по цивільних
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader