З 1 січня українці самі мають право обирати банк для зарплатні: що для цього потрібно
З 1 січня українці самі мають право обирати банк для зарплатні: що для цього потрібно

З 1 січня українці самі мають право обирати банк для зарплатні: що для цього потрібно

Національний банк України дозволив українцям самостійно обирати та змінювати банк для виплати заробітної плати, адже раніше компанія чи організація на яку ви працюєте сама робила за вас цей вибір. Більш детально розповіли про цю інформацію журналісти «1+1».

Відтепер українці самі можуть вирішувати з яким банком вони хочуть співпрацювати та на яку картку банку отримувати свою заробітну плату.

Працівник відтепер сам приймає це рішення

Національний банк дозволив українцям самостійно робити свій вибір, адже після впровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку за стандартом IBAN роботодавець може надати та впровадити таку новацію в реальність.

Для того, щоб відкрити даний рахунок за новим стандартом працівникові варто лише звернутися до тієї фінустанови, з якою він хоче співпрацювати.

Отримати відповідний рахунок за міжнародним стандартом IBAN можна у будь-якому банку України і ця послуга є повністю безкоштовною.

Свіжі новини шукайте також на нашому каналі в Viber!

Варто лише обговорити про зміну банку з роботодавцем. Перехід від одного зарплатного проєкту до іншого може тривати від кількох годин до кількох днів.

Коли запрацюють нові правила

Запровадженні нововведення дадуть змогу уникнути конфліктних ситуацій та непорозумінь між роботодавцем та працівником.

Інші новини - в нашому Telegram!

Таке нововведення запрацювало в Україні вже з 1 січня 2021 року. До цього часу банки повинні були повністю підготуватися до змін, скоригувати свої автоматизовані системи та програмні комплекси.

Така можливість щодо вибору банку працівником, передбачена в законодавстві про оплату праці – "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті".

За словами фахівців та представників банку, від таких нововведень виграє лише клієнт. Також фахівці наголошують і на тому, що це дасть можливість створити конкурентно спроможність банків, які будуть покращувати свої послуги та сприяти підвищенню рівня обслуговування клієнта, щоб не втратити його.

Конкуренція серед банків країни покаже і рівень спектору послуг, що зараз можуть надавати банки України.

Зменшиться роботи й у бухгалтерському відділі організації, де ви працюєте чи лише влаштовуєтеся, адже відтепер вам не потрібно нести цілу папку довідок, номерів, а варто надати бухгалтеру лише свій IBAN, і бухгалтер вже сформує відомість для всіх співробітників, незалежно від банку. Де банк — автоматично “розкидував” гроші, куди треба.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в мікрорайон в Ірпені залишається без світла вже другу добу. В будинках всі комунікації залежать від електроенергії.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом