Демократи зібрали голоси для початку процедури імпічменту Трампа
Демократи зібрали голоси для початку процедури імпічменту Трампа

Демократи зібрали голоси для початку процедури імпічменту Трампа

Демократи Палати представників Сполучених Штатів зібрали достатньо голосів, щоб оголосити імпічмент президенту Дональду Трампу за підбурювання до протестів в Капітолії.

Про це у понеділок, 11 січня, інформує Politico.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі заявила, що винесе резолюцію на голосування на цьому тижні, якщо Трамп не піде у відставку або віце-президент Майк Пенс не ініціює інші процеси його усунення.

Раніше у Палаті представників Конгресу США республіканці заблокували внесену демократами резолюцію про імпічмент чинного президента Дональда Трампа. Документ не підтримали в зв'язку із запереченнями конгресмена-республіканця Алекса Муні. Розгляд резолюції було перенесено на вівторок, 12 січня. 

Нагадаємо, 6 січня на засіданні Конгресу США мали завершити офіційну процедуру підрахунку голосів виборців і оголосити Джо Байдена переможцем. Сотні прихильників чинного президента Дональда Трампа зібралися біля Капітолія, щоб висловити йому підтримку і почали штурм будівлі. Конгрес тимчасово зупинив засідання.

Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло п'ять людей. Щонайменше 40 протестувальників постали перед судом.

Відео Конгрес США звинуватив Трампа у підбурюванні до заколоту

Дональда Трампа сьогодні спробують усунути від влади. Відповідну резолюцію планує ухвалити Палата представників США. Парламентарі хочуть оголосити президента неспроможним виконувати обов'язки, аби функції перейшли до віцепрезидента Майка Пенса. Демократи обвинувачують Трампа у підбуренні до насильства та безладів. Виконувати президентські обов'язки Трампу лишається менше 10 днів, у Білому Домі процедуру імпічменту вже назвали політично вмотивованою.  

Конгрес США звинуватив Трампа у підбурюванні до заколоту
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader