355 обвинувачених, понад 900 свідків, 400 адвокатів: в Італії розпочнеться найбільший судовий процес над мафією
355 обвинувачених, понад 900 свідків, 400 адвокатів: в Італії розпочнеться найбільший судовий процес над мафією

355 обвинувачених, понад 900 свідків, 400 адвокатів: в Італії розпочнеться найбільший судовий процес над мафією

В Італії у місті Калабрія на цьому тижні розпочнеться найбільший судовий процес за останні 30 років над мафією. Очікується, що суд над злочинним синдикатом "Ндрангета" і його спільниками, в тому числі політиками, державними службовцями, поліцією і бізнесменами, триватиме понад два роки.

Про це у понеділок, 11 січня, повідомляє The Local.

У процесі з участю 355 обвинувачених, понад 900 свідків і 400 адвокатів також будуть присутні безпрецедентні 58 державних свідків, готових порушити кодекс мовчання, і розкрити секрети клану.

Зазначається, що під час недавнього слухання знадобилося три години, щоб просто прочитати імена підсудних, серед яких бос Луїджі Манкузо, який провів майже 20 років у в'язниці.

Своєю чергою, обвинувачення в суді представляє відомий прокурор Італії по боротьбі з мафією Нікола Граттер, який живе під охороною поліції понад 30 років.

Серед звинувачень - участь у мафіозних групах, вбивство і замах на вбивство, незаконний обіг наркотиків, здирництво, лихварство, розголошення службових таємниць, зловживання службовим становищем, зберігання вкрадених товарів і відмивання грошей.

До цього найбільший судовий процес над мафією відбувся в Італії в 1986-1987 роках у Палермо проти сицилійського угруповання Cosa Nostra та мережі пов'язаних сімей. В результаті його засудили 338 осіб.

Нагадаємо, що у грудні 2019 року під час масштабної спецоперації проти мафіозного клану "Ндрангета" італійська поліція заарештувала понад 300 людей.

Відео Італійська мафія наживається на коронавірусі – влада країни почала масові арешти

Поки одні бояться, інші заробляють гроші на коронавірусі. В Італії мафія просто зараз, коли COVID-19 забирає тисячі життів, заробляє на пандемії мільйони євро. Зрештою, з цим почали боротися – по всій країни масові арешти. Востаннє таке було ще 2008 року. Тоді країна оголосила війну криміналітету й відправила за ґрати сотні мафіозі. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Італійська мафія наживається на коронавірусі – влада країни почала масові арешти
Світ
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader