Нижня палата Конгресу США розпочала розгляд імпічменту Трампу
Нижня палата Конгресу США розпочала розгляд імпічменту Трампу

Нижня палата Конгресу США розпочала розгляд імпічменту Трампу

Нижня палата американського Конгресу розпочала засідання, під час якого планує провести голосування з імпічменту президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу. Про це повідомляє Укрінформ.

Конгресмени зібралися через тиждень після кривавих подій у будівлі Капітолію Сполучених Штатів, коли агресивний натовп прихильників Трампа прорвав охорону Конгресу та вдерся всередину. У той момент законодавці засідали, щоб ухвалити офіційні результати виборів президента США, на яких переміг демократ Джо Байден.

Як повідомляв 5.UA, 6 січня 2021 року Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу. Для придушення заворушень у Вашингтон ввели Національну гвардію і оголосили в місті надзвичайний стан. Незабаром Трамп закликав своїх прихильників розійтися, однак продовжував заявляти, що "вибори вкрали" і що він розуміє "їхній біль". Унаслідок штурму Капітолію загинули п'ятеро людей, зокрема один поліцейський, понад 60 – затримані.

Пізніше в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена. Після цього Дональд Трамп підтвердив мирну передачу влади Байдену, незабаром він записав відеозвернення, де засудив штурм Капітолію.

Источник материала
loader
loader