Прем'єр Естонії подав у відставку через корупційний скандал довкола його партії
Прем'єр Естонії подав у відставку через корупційний скандал довкола його партії

Прем'єр Естонії подав у відставку через корупційний скандал довкола його партії

Прем'єр Естонії Юрі Ратас пішов у відставку на тлі корупційного скандалу довкола керівної Центристської партії, яку він очолює. Про це повідомляє "5 канал".

За звинуваченням прокуратури, генеральний секретар політсили пообіцяв одному з бізнесменів пільги на будівництво доріг у Талліні. В обмін на це підприємець мав пожертвувати Центристській партії близько мільйона євро перед місцевими виборами. 

У справі також фігурує радниця міністра фінансів, яка, за твердженням прокурорів, мала посприяти видачі державного кредиту в обмін на хабар. Усіх причетних підозрюють у відмиванні коштів, а радницю міністра фінансів ще й у зловживанні службовим становищем. 

Фігурантам загрожує до 10-ти років за ґратами, а керівній партії – штраф. Прем'єр-міністр заявив, що не причетний до оборудок, проте вирішив піти з посади, оскільки історія кидає тінь і на нього. У відставку подав і весь уряд. Президентка Естонії доручила опозиції сформувати новий, упродовж двох тижнів. 

"Підозри, які оприлюднив Офіс Генерального прокурора, не означають, що хтось однозначно винен, але вони неминуче кидають тінь на всіх причетних. У такій ситуації єдине правильне рішення - піти у відставку й дати змогу пролити світло на всі обставини і розставити все на свої місця. Переконаний, що слідчі професійно й неупереджено виконають свою роботу і дізнаються правду", – прокоментував це Юрі Ратас.

Нагадаємо, що через розбіжності між політичними угрупованнями при владі у відставку подав прем'єр Лівану, який очолював уряд менше місяця.

Источник материала
loader
loader