У Житомирі сотні людей блокували виїзди із міста через підвищення тарифів на газ
У Житомирі сотні людей блокували виїзди із міста через підвищення тарифів на газ

У Житомирі сотні людей блокували виїзди із міста через підвищення тарифів на газ

У Житомирі люди на знак протесту проти підвищення тарифів на газ і електроенергію перекрили вулицю Київську, заблокувавши виїзд із міста, а коли дізнались про об'їзд, то вирішили блокувати і ті дороги

Про це повідомляє видання Житомир.info.

Люди вимагали скликання позачергових сесій місцевих рад  і підготовки звернень до президента, Кабміну і Верховної Ради з вимогою знизити тарифи на газ і електроенергію. Загалом на акцію протесту прийшли сотні людей. 

Після блокування дороги до мітингувальників приїхав заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма. За його словами, облрада збере президію і готова провести позачергову сесію, аби прийняти звернення до центральної влади щодо зростання тарифів.

Після цього люди колоною вирушили Київським шосе в напрямку автовокзалу, а поліція перекрила рух транспорту із навколишніх вулиць. Згодом до пікетувальників приїхав заступник міського голови Житомира Сергій Кондратюк, який зауважив, що тарифи встановлює не місцева, а центральна влада.

Поки акція закінчилась, але її планують продовжити у п’ятницю, 15 січня об 11.00. Вона розпочнеться біля облгазу, а далі люди підуть під обленерго та міську раду.

Нагадаємо, що із 1 січня в Україні вирослитарифи на газ та його транспортування, а також було скасовано пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів.

У зв’язку зі зростанням цін на комірне в різних регіонах почалися протести, зокрема, на Харківщині, Полтавщині, Миколаївщині, Буковині, Прикарпатті, Закарпатті, Сумщині, Чернігівщині.

Автор:
Надія Роман
Источник материала
Поделиться сюжетом