Європу накрила негода – які наслідки снігопадів у Швеції та Іспанії
Європу накрила негода – які наслідки снігопадів у Швеції та Іспанії

Європу накрила негода – які наслідки снігопадів у Швеції та Іспанії

Рекордні снігопади накрили Швецію. Хуртовини не вщухають уже понад добу. Більше трьох тисяч помешкань залишилися без світла. Подекуди висота снігового покрову сягає 60 сантиметрів. Про це повідомляє "5 канал".

Найгірша ситуація у Стокгольмі. У столиці через ожеледицю припинений рух транспорту. А повалені дерева заблокували позаміські автостради. 

Від заметілі потерпає і сусідня Фінляндія. У південних районах намело кучугури висотою у майже два метри. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Без електрики нині понад чотири тисячі будинків. За прогнозами синоптиків, найближчими днями хуртовина вщухне, натомість прийдуть морози.

Іспанську столицю Мадрид можуть оголосити зоною катастрофи – через наслідки потужних снігопадів. Місцева влада підрахувала збитки шторму "Філомена". Найсильніша заметіль сторіччя завдала шкоди іспанській столиці на сто мільйонів євро. Внаслідок снігопадів місто й досі паралізоване, з перебоями працює громадський транспорт і залізниця. 

А сусідні з Мадридом райони потерпають від екстремальних морозів. Уже третю добу стовпчики термометрів там не піднімаються вище мінус 20 градусів за Цельсієм. 

Тим часом Європейське космічне агентство показало, як виглядає з Космосу засніжений Піренейський півострів. На світлинах із супутників видно, що половина Іспанії досі засипана снігом.

Нагадаємо, 13 січня в Україну прийшов циклон, більшість областей нашої країни рясно засипало снігом.

Источник материала
Поделиться сюжетом