Морози насуваються: як подбати про свій автомобіль під час холодної погоди
Морози насуваються: як подбати про свій автомобіль під час холодної погоди

Морози насуваються: як подбати про свій автомобіль під час холодної погоди

Зима, хоч із запізненням, але засніжила. За хуртовинами в Україні чекають і сильних морозів. У таку погоду подбати варто не лише про одяг, а й про засіб пересування. Практичні поради для автомобілістів: так, щоби зранку холодне авто завелося, а ввечері, в умовах заторів, не закінчилося пальне, збирала журналістка "5 каналу" Маргарита Варадовська. 

В Україну насуваються люті холоди. За прогнозами синоптиків температура опуститься до 20 градусів нижче нуля. І якщо подбати про себе ми всі знаємо як – теплі шарф, шапка й рукавиці, то як подбати про свою автівку – знає не кожен. Наприклад, що робити, щоби дверцята машини не примерзли?

"Їх можна змащувати силіконовою змазкою, проклеювати", – каже автоблогер Михайло Дубатовк.

Михайло вже протягом 5-ти років знімає відео на автотематику для свого ютуб-каналу. За цей час на практиці перевірив чимало порад водіїв щодо того, як уникнути неприємностей із машиною в морозну погоду. Найголовніше, каже, попереджати проблеми. Наприклад, якщо авто на сигналізації і відкривається з брелка, використовувати ключ для дверей усе одно треба – хоча б раз на місяць.

"Коли настає час, що у нас замок замерз, ми приходимо, намагаємося його відкрити, а машина не відкривається. Ми вставляємо ключ, намагаємось, а ключ – не йде", – каже Михайло.

Якщо замок у вас таки замерз, Михайло радить скористатися спеціальною рідиною, "антизаморозкою", яка продається в автомагазині.

Одна з основних порад Михайла – оббивати підкрилки від снігу звечора, адже на ранок він може перетворитися на кригу. І,коли ви рушите, лід може пошкодити бампер. А щоби лобове скло не покрилося коркою з льоду – звечора слід зрівняти температуру в салоні з температурою надворі.

"Зробити протяг навіть, відкрити ці двері та задні, щоб з салону вийшло скло, щоб вирівняти температуру на вулиці та в салоні. Тоді лобове замерзає набагато менше", – каже автоблогер Михайло.

Однак жодні лайфхаки, тобто поради, не допоможуть, якщо ваша машина – несправна. Перед початком холодів варто заїхати на СТО.

"Масло, антіфриз перевірити, акумулятор і зарядку генератора. Це чотири найголовніші речі, які треба перевірити перед прийдешніми морозами", – каже автомеханік Максим Прищепов.

Така перевірка в автомайстерні обійдеться вам у 200 гривень. Проте, за наявності інструментів, ви можете й самостійно перевірити стан своєї машини.

Вам потрібен аерометр – він вимірює температуру кипіння і замерзання антифризу – речовини, що застосовується в системі охолодження автомобіля. За показником антифризу треба стежити, адже якщо він опуститься до мінус 10-ти – у температуру мінус 20 надворі антифриз зі своїм завданням уже не впорається.

Акумулятор на морозі має властивість різко сідати, а може й повністю розрядитися. Тому глушити і заводити машину зайвий раз не варто, бо це дуже садить заряд. 

Маргарита Варадовська та Олександр Степанов, "5 канал"

Источник материала
Поделиться сюжетом