Батькам на замітку: дітям дозволять відвідувати школу під час локдауну, але не всім
Батькам на замітку: дітям дозволять відвідувати школу під час локдауну, але не всім

Батькам на замітку: дітям дозволять відвідувати школу під час локдауну, але не всім

У Києві можуть дозволити відвідування шкіл учнями молодшими за 10 років, незважаючи на введений у країні режим локдауну.

З відповідним проханням київський градоначальник Віталій Кличко звернувся до уряду.

Чому Кличко виступає за відновлення навчального процесу в початковій школі

На думку глави Києва, немає логіки в рішенні дозволити роботу дитсадків і при цьому переривати навчання молодших класів. З відповідною заявою столичний мер виступив на онлайн-брифінгу 13 січня.

Приєднуйтесь до нашого каналу вViber, де є найгарячіші новини!

Читайте нас в Telegram!

Так, за словами Кличка, в київських школах по закінченню зимових канікул почалося дистанційне навчання в зв'язку з локдауном. При цьому, політик зазначив, що вважає за необхідне дозволити учням молодших класів відвідувати школу, адже, на його думку, дистанційне навчання для дітей молодше десяти років не буде ефективним.

До того ж, як стверджує Кличко, з поверненням до школи учнів молодших класів, їх батьки зможуть безперешкодно займатися роботою.

Думку мера Києва розділяє і глава Держспоживслужби Києва Олег Рубан. За його словами, діти, молодші за 10 років, можуть відвідувати школи, оскільки вони не формують епідпроцесу, адже майже не хворіють на коронавірус (з травня 2020-го року захворіло лише 1,7% дітей цього віку).

Що стосується роботи дитсадків, то, за словами Кличка, в Києві все дошкільні установи продовжують працювати і при цьому їх заповненість під час локдауна становить майже 50%.

Детальніше про діючий локдаун

Як відомо, в Україні з 8-го січня діє локдаун. Його завершення заплановано на 24-те січня 2021-го року. У цей період в країні введено ряд обмежень. Так, в магазинах дозволено продаж харчових продуктів, ліків, виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, ветеринарних препаратів, кормів, насіння і засобів захисту рослин, а також побутової хімії і друкованої преси.

Однак на цей раз обійшлися без зупинки роботи транспорту і закриття кордонів.

Зазначимо, що на сайті MY.UA ви знайдете і інші актуальні новини України та світу.

Так, раніше ми повідомляли, що в Україні обмежено продаж товарів у супермаркетах, хоча міністр охорони здоров'я раніше спростував цю інформацію.

Читайте всі свіжі новини в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом