Щедрий вечір або Маланки: як у регіонах виконують сучасний "Щедрик" та забуті стародавні пісні
Щедрий вечір або Маланки: як у регіонах виконують сучасний "Щедрик" та забуті стародавні пісні

Щедрий вечір або Маланки: як у регіонах виконують сучасний "Щедрик" та забуті стародавні пісні

Іванка, Павло, Марія та Дмитро Брони – юний і талановитий родинний квартет із передмістя Тернополя. Діти місцевого священника без жодного музичного інструмента виконали різдвяну колядку "Щедрик" в англомовній обробці. Буквально за кілька днів - відео набрало понад 10 тисяч переглядів.

Діти зізнаються, тренувалися майже місяць, двічі на тиждень. Багато часу працювали над правильною англійською вимовою. Допомагала церковна диригентка Наталія Лук’янчук. Під час виконання "Щедрика" - всі ефекти співаки створили тільки голосами.

"Були такі місця, які треба було добре виспівати, зробити гарну динаміку, тому складнощі звичайно були, але ми кінцевим результатом, - задоволені", - кажуть Марія та Дмитро.

"Вони вклали свою працю і це не даремно. Я дякую, що це людям приносить якесь естетичне задоволення. Тому що зараз у світі багато є інформації, яка людину пригнічує, а якщо ця колядка несе радість та надію, то я бачу в цьому тільки плюс", - розповів адміністратор парафії Вознесіння Господнього с. Велика Березовиця Отець Василь Брона.

Маріупольці приготували спільний кліп із всесвітньовідомою мелодією - "Щедрика" українською мовою. До співу залучили Камерний оркестр і театр авторської п’єси. Відео отримало майже 5 тисяч переглядів. Вражає глядачів не лише ідея та виконання, а й професійна режисерська та операторська роботи.

А у Вінниці - місцевий народний колектив виконує забуті стародавні щедрівки, яким понад сто років. Його учасники кажуть - більше року мандрували регіоном - у пошуках текстів та мелодій своїх пращурів. Сьогодні вони щедрівками вітали вінничан на центральній площі міста.

Щедрувати і колядувати прийнято до Водохреща. Тож народні співаки планують улаштовувати подібні виступи просто неба, аби народну стародавню щедрівку почули якомога більше людей.

Слава Станіславська, Світлана Боднар, Наталя Яровенко, "5 канал".

Источник материала
Поделиться сюжетом