Справа Новака: ексочільникові Укравтодору подовжили арешт
Справа Новака: ексочільникові Укравтодору подовжили арешт

Справа Новака: ексочільникові Укравтодору подовжили арешт

Ексочільникові Укравтодору, колишньому міністрові транспорту Польщі (2011-2013 роки) Славомірові Новаку, якого звинувачують у корупції, подовжили арешт ще на три місяці. Він перебуватиме за ґратами до 16 квітня.

Таке рішення ухвалив Окружний суд у Варшаві, інформує Польське радіо.

"В обґрунтуванні суддя вказала, що докази, представлені в заяві прокурора, вказують на високу ймовірність вчинення підозрюваним усіх дій, яких стосується обвинувачення. Суд також розділив нашу думку щодо ймовірного шахрайства, а також стосовно загрози суворого покарання позбавленням волі", — заявив прокурор Ян Дрелєвський.

Нагадаємо, що Славомір Новак очолював Укравтодор від жовтня 2016-го до вересня 2019 року. Колишнього польського міністра заарештували у липні 2020 року. Слідство вважає, що він причетний до корупції та відмивання грошей.

Відео Польща висунула офіційні обвинувачення колишньому очільнику "Укравтодору" Новаку

Польща висунула офіційні обвинувачення екс-голові "Укравтодору" Славоміру Новаку. Затриманого вже привезли до прокуратури Варшави. Там на нього чекає багатогодинний допит - кажуть правоохоронці. Учора Центральне антикорупційне бюро Польщі обшукало його дім у Гданську і столичну квартиру. Новаку закидають корупцію та управління організованою злочинною групою. Його та ще кількох осіб напередодні затримали в Гданську в межах спільної польсько-української спецоперації. Паралельно в двох країнах провели обшуки та оголошення підозр. Слідчі переконані: Новак використовував службове становище в Україні для отримання неправомірної вигоди. Отримані кошти - згодом легалізував у Польщі.

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Источник материала
Поделиться сюжетом