У Мінську силовики провели обшук у редакції БелаПАН
У Мінську силовики провели обшук у редакції БелаПАН

У Мінську силовики провели обшук у редакції БелаПАН

У Мінську 14 січня в офісі інформаційної компанії БелаПАН провели обшук у кримінальній справі про «організацію й підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок», у якій підозрюють журналіста та медіаменеджера Андрія Александрова. Про це повідомив БелаПАН.

У постанові на обшук фігурували ст. 342 (організація і підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь в них) та ст. 293 (масові заворушення) Кримінального кодексу Білорусі.

Понад 10 працівників управління по боротьбі з економічними злочинами Головного управління внутрішніх справ Мінського міськвиконкому за дорученням управління Слідчого комітету Мінська прийшли до редакції близько 11:30 за київським часом.

Адвоката компанії Сергія Зікрацького до редакції не пустили через те, що «обшук вже почався», передає Tut.by. Водночас журналістку агентства БелаПАН Тетяну Бублікову з гіпертонічним кризом через стрес забрали до лікарні.

Силовики протягом трьох годин проводили обшук, унаслідок якого вилучили деякі рукописні записи, документи, близько 10 жорстких дисків робочих комп'ютерів, жорсткий диск сервера локальної мережі, два нетбука, візитні картки. Працівників редакції не затримували.

Андрій Александров в 2014-2018 роках обіймав посаду заступника директора БелаПАН. Зараз він має з компанією договірні відносини.

Нагадаємо, 12 січня 2021 року журналіст та медіаменеджер Андрій Александров зник у Мінську, його колеги втратили з ним зв'язок. Міліція майже через день повідомила про його затримання. Станом на 13 січня його утримували в Кастричницькому РВВС Мінська. 14 січня адвокат журналіста та управління Слідчого комітету Мінська повідомили, що пана Александрова підозрюють у «кримінальному правопорушенні» через «причетність до дій, що грубо порушують громадський порядок».

Фото: Tut.by

Теги по теме
Беларусь Новости Общество
Источник материала
Поделиться сюжетом