У Росії запропонували замінити гімн країни на Олімпійських іграх піснею воєнних років
У Росії запропонували замінити гімн країни на Олімпійських іграх піснею воєнних років

У Росії запропонували замінити гімн країни на Олімпійських іграх піснею воєнних років

Олімпійський комітет Росії / фото REUTERS

Популярна радянська пісня "Катюша" може замінити гімн Росії на Олімпійських іграх і чемпіонатах світу.

Як повідомляє "Чемпіонат", дане питання обговорювалося в ході засідання комісії спортсменів олімпійського комітету Росії (ОКР).

Пісня "Катюша" була винесена на розгляд в якості музичного супроводу, який може замінити гімн РФ на міжнародних змаганнях.

"Що стосується музичного супроводу, шляхом більшості голосів ми зупинилися на "Катюші". Її люблять діти. Ми запропонували її ісполкому ОКР на розгляд. Були і сучасні варіанти, але, повторюся, вирішили зупинитися на "Катюші", - сказала голова комісії спортсменів ОКР Софія Велика.

Багато російських вболівальників висміяли цю ініціативу.

"Боже, царя храни" можна було запропонувати. Актуально мінімум до 2024 року", "А чого не "Вставай, страна огромная", "Взагалі російському спорту і всім, хто ним керує, підійде мелодія з "Села дурнів", ідеально впишеться в концепцію управління спортом", "Це спорт, а не війна! Зовсім збрендили, чи що?", "Як варіант - "Гоп-стоп, мы подошли из-за угла", - коментують вболівальники на sports.ru.

Нагадаємо, у зв'язку з рішенням Спортивного арбітражного суду Лозанни в найближчі два роки російські спортсмени зможуть виступати на Олімпійських іграх і чемпіонатах світу тільки в нейтральному статусі - без своїх прапора і гімну.

Відсторонення Росії: що було раніше

  • Початкове рішення WADA було прийнято 9 грудня 2019 року у зв'язку з підміною допінг-проб Московської антидопінгової лабораторії.
  • Глава WADA заявив, що відсторонення Росії не торкнеться Євро-2020, так як "передбачені винятки".
  • У січні 2020 року Московська антидопінгова лабораторія була позбавлена ліцензії.

  • 17 грудня cas озвучив рішення про відсторонення Росії від міжнародних змагань, включаючи Олімпіади та чемпіонати світу, на два роки.

  • Президент WADA прокоментував відсторонення Росії, заявивши, що "вони продовжили шлях обману".

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Антон Дудар

Источник материала
Поделиться сюжетом