В Австралії "стратять" голуба, який порушив карантин
В Австралії "стратять" голуба, який порушив карантин

В Австралії "стратять" голуба, який порушив карантин

Міністерство сільського господарства Австраліїмає намір зловити й приспати гоночного голуба на прізвисько Джо, який випадково пролетів 13 тисяч кілометрів зі США до Австралії й тим самим порушив заборону на перельоти між державами. Секретар Національної асоціації голубів Австралії Бред Тернер пояснює: ці птахи справді можуть переносити хвороби, а тому рішення про приспання голуба є цілком виправданим.

Як поінформувало у четвер, 14 січня, The Associated Press, у своїй заяві міністерство пояснює, що перебування птаха в Австралії може поставити під загрозу продовольчу безпеку й популяцію диких птахів у країні. Голуб є прямим ризиком для біологічної безпеки.

Асоціація також висловила підтримку рішення міністерства.

Своєю чергою, мешканець австралійського міста Мельбурн Кевін Селі-Берд розповів, що 12 січня знайшов голуба — як з’ясувалося, ідеться про Джо — у своєму дворі. Птах був виснажений, тому чоловік дав йому трохи їжі та води. Голуб відтоді лишився у дворі Селі-Берда.

Чоловік повідомив про голуба управлінню з дотримання карантину Австралії. Пізніше його представники зв’язалися з ним і попросили допомогти зловити птаха.

Як саме голуб із кличкою Джо потрапив зі США до Австралії, поки незрозуміло. Відомо, що він брав участь у перегонах в американському штаті Ореґон, які відбулися наприкінці жовтня, а після цього зник.

Експерти припускають, що голуб міг потрапити на судно, яке йшло зі США до Австралії, або ж насправді самотужки подолав приблизно 13 тисяч кілометрів через Тихий океан. Поки що найдовший зафіксований переліт голуба становить 11 600 кілометрів. Він відбувся ще в 1931 році й тривав 24 дні.

А про те, як папуга врятував життя чоловіка в Австралії - у нашому матеріалі.

Відео Австралійський фотограф виклав зворушливі фото з пінгвінами

Найзворушливіші світлини року – овдовілі пінгвіни обіймаються і милуються краєвидом. Фото виклав у своєму Instagram австралійський фотограф Тобіас Баумгернтнер. Знімки перемогли у міжнародному конкурсі від журналу "Оушеногрефік". Кадри фотограф відзняв ще торік, але вирішив ними поділитись лише зараз - у період, коли світ бореться з пандемією і багато людей страждають від того, що не можуть бути поруч з близькими. Ці пінгвіни, як розказали фотографу волонтери, втратили своїх партнерів і відтоді регулярно зустрічаються, щоб втішити один одного. Стоять разом по кілька годин і дивляться на вогні сусіднього міста.

ТСН. Ранок
  • Facebook 2
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
Поделиться сюжетом