Законопроект щодо КСУ пройшов комітет ВР: пропонують відправити у "Венеціанку"
Законопроект щодо КСУ пройшов комітет ВР: пропонують відправити у "Венеціанку"

Законопроект щодо КСУ пройшов комітет ВР: пропонують відправити у "Венеціанку"

КИЇВ. 14 січня. УНН. Парламентський комітет з питань правової політики вирішив рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного п’ятої сесії ВР законопроект про конституційну процедуру, який має вдосконалити діяльність Конституційного Суду України, та законопроект про процедуру розгляду справ і виконання рішень КСУ. Про це в своєму Telegram-каналі заявила представниця Верховної Ради в КСУ, народна депутатка від фракції “Слуга народу” Ольга Совгиря, інформує УНН.

"Комітет з питань правової політики вирішив рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект закону про конституційну процедуру (реєстр. № 4533 від 21 грудня 2020 року) та альтернативний 4533-1 та рекомендувати голові Верховної Ради направити їх до Венеційської комісії для отримання висновку", - написала Совгиря.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект щодо діяльності Конституційного Суду України, який напрацювала парламентська робоча група з вирішення конституційної кризи.

Його напрацювала робоча група ВР з врегулювання конституційної кризи.

Раніше у згаданій робочій групі констатували, що після ухвалення парламентом рішень щодо НАЗК, їй залишається лише третій блок питань після суперечливого рішення Конституційного Суду від 27 жовтня — власне, щодо удосконалення діяльності КСУ.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний Суд України визнав такою, що не відповідає Конституції України, статтю 366-1 ККУ, яка передбачає відповідальність за брехню в декларації.

Після цього у Верховній Раді створили робочу групу, яка повинна була напрацювати три законопроекти для вирішення ситуації - повернення електронного декларування, зміни до Кримінального кодексу і зміни в закон про КСУ - до 1 грудня. Частину з них вже ухвалили. 

Теги по теме
Верховная Рада Законопроект Конституционный суд
Источник материала
Поделиться сюжетом